Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jazz Brak – “SABLES MOUVANTS” (feat. Absolem)

© CPU – Ymke Dirikx

Na de krachtige soloplaat die Jazz Brak eerder dit jaar uitbracht, komt hij nu met nieuw solowerk. Dit keer nodigt Jazz de Luiks-Brusselse rapper Absolem – ‘Abso zonder Absolut’ – uit om zijn track te versterken. Het duo gooit hun bars over een beat van Dee Eye, die eerder al met Roméo Elvis samenwerkte.

Dee Eye houdt het simpel voor deze beat: keys voorzien de melodie over boombap geïnspireerde breaks. Niet te veel opvulsel dus, maar dat laat ruimte voor Jazz om in zijn bekende stijl te rappen. We gaan eerlijk zijn: de man heeft een stem om te rappen en een nog scherpere tong. Jazz’ flow loopt vlotjes over naar Absolem, die een vers in het Frans brengt. Brussel blijft voor Jazz en de rest van de STIKSTOF-crew nog altijd een grote inspiratie – en ook de basis – maar dat weten we ondertussen al langer. Dat dat nogmaals aangekondigd wordt in “SABLES MOUVANTS” is een beetje van het goede te veel. Dat Brussel een broeihaard van creativiteit is, is duidelijk. Zitten er echter nog mensen te wachten op het zoveelste nummer over ‘gangstershit’ doen in Brussel?

“SABLES MOUVANTS” is op zich een goed nummer dat puur en oprecht klinkt en niet moet onderdoen voor ander werk van Jazz Brak. De keuze om Absolem te vragen voor een feature klopt ook helemaal in het nummer. Daarom is het spijtig dat de lyrics thematisch geen frisse wind blazen door het oeuvre van Brak.

Jazz Brak trekt de komende weken op tour door Vlaanderen. Je kan hem onder andere spotten vandaag tijdens Brussel Brost, op 06/10 te Chinastraat in Gent, op 17/10 in Het Depot te Leuven, op 25/10 in Cactus Club, Brugge en op 1/11 in de Antwerpse Trix.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lil Yachty – “Lets Get On Dey Ass”

Lil Yachty krijg je dit jaar niet weg te slaan uit de studio. Nog geen maand geleden bracht de rapper met de…
FeaturesFestivalnieuws

Tien tips voor een geslaagd Les Ardentes 2024!

In juli stappen hiphopartiesten van overal ter wereld in hun privéjet om aan hun jaarlijkse excursie in Europa te beginnen. De festivalhaltes…
AlbumsRecensies

Channel Tres - Head Rush (★★★½): Alle muren gesloopt

Al een zestal jaar krijgen we het van Channel Tres letterlijk op de heupen. In 2018 scoorde hij met “Topdown” en “Controller”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.