Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single STONE – “If You Wanna”

© CPU – Jan Van Hecke

Momenteel vertoeft STONE in de Verenigde Staten om laatste hand te leggen aan het debuutalbum, maar het Liverpoolse viertal komt vooraf wel eerst met een sequel op vorige ep Punkadonk. De doorstarters hebben een behoorlijk drukke twaalf maanden achter de rug met heel wat hitjes, supportshows voor The Kooks en laaiend enthousiast onthaalde festivalshows. Op Rock Werchter maakte de band bijvoorbeeld een zeer sterke indruk en kwamen ze voor heel wat spontane passanten uit de bus als ‘de revelatie van de zomer’. Dat label van ‘revelatie’ zijn ze stilaan aan het inwisselen voor dat van ‘gevestigde waarde’ en daar zou nog een radiohit bij kunnen helpen. Enter “If You Wanna”.

Iets minder snedig, maar daarvoor niet minder presenteert zich STONE op “If You Wanna”. De robuuste rocksound maakt op de nieuwste creatie plaats voor toegankelijke britpop met een catchy refrein dat je zo snel niet meer uit je hoofd zal krijgen. De inslag in een meer bredere richting is hoe dan ook een behoorlijk gedurfde zet, zeker omdat die rauwe energie er deels in verloren gaat. Dat kan de band voorlopig nog opvangen met bakken charisma en speelvreugde, maar we zijn vooral benieuwd in welke mate “If You Wanna” tussen al die rammers in de liveset gaat aarden. STONE is klaar om de StuBru’s van deze wereld opnieuw te veroveren en met dergelijk materiaal zou dat ook zeker moeten lukken.

Op zondag 29 oktober staat STONE in een uitverkochte Botanique van Brussel.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1924 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FeaturesInstagramUitgelicht

De Internationale Grote Beren Van Morgen 2023: Een terugblik

Er gaat geen dag voorbij waarop we met Dansende Beren niet over nieuwe muziek schrijven en zo doen we bijna elke dag…
InstagramLiveRecensies

STONE @ Botanique (Orangerie): Steengoed

Het Liverpoolse viertal STONE kunnen we gerust omschrijven als een van dé hypes van het moment, maar anders dan bij andere rages…
AlbumsRecensies

STONE - Punkadonk 2 (★★★½): Stap naar volwassenheid

De Liverpoolse band STONE werd afgelopen maanden wel al eens omschreven als ‘rockbelofte’, maar die naam mogen ze stilaan inwisselen voor ‘gevestigde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.