Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIDLAR – “Nudge”

© Alice Baxley

Het woord ‘vervelen’ lijkt niet in het woordenboek van FIDLAR te staan. Met een mantra als ‘Fuck it dog life’s a risk’ kan dat ook moeilijk anders. Het Californische punkgezelschap heeft zich in een paar jaren steeds opnieuw (her)uitgevonden en sloeg vaker wel dan niet nieuwe wegen in. De uitkomst was niet altijd een even groot succes, maar dat weerhoudt ze allesbehalve om keer op keer hun fans te plezieren met gekkigheid en tomeloze energie. Na een unplug ep waarop ze eind augustus een paar van hun nummers in een akoestisch jasje staken, is FIDLAR er nu opnieuw met het verrassende “Nudge”.

Elke nieuwe release van FIDLAR is als een verrassingsei en dat is inderdaad ook weer zo met “Nudge”. Het begin klinkt voor hun normen nog redelijk ingetoomd, al voel je wel dat het drietal de spanning geleidelijk aan opdrijft. Een eerste uitspatting komt er bij het eerste refrein, waar gierige gitaarklanken met een onvervalste punkattitude de pan uitzwieren. Het blijkt een voorbode te zijn van de heerlijke en beestige chaos die FIDLAR in de laatste minuut creëert. Het gaat zelfs zo stevig te keer dat je als luisteraar haast op je eentje de pit mijlenver opentrekt en je helemaal geeft op de tonen van “Nudge”. Wat een crescendo en terugkeer naar oude sterkte van FIDLAR!

Facebook / Instagram / Twitter (X)

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1875 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIDLAR - "Taste the Money"

Vrijdag is niet alleen frietjesdag in de meeste huishoudens, het is ook de dag waarop veel bands nieuwe nummers droppen. Nu is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIDLAR - "Sand on the Beach"

Bijna feest, want in januari is het officieel tien jaar sinds het debuutalbum van FIDLAR op de wereld werd gelost. Vandaag vieren we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIDLAR - "FSU"

Het was een lange tijd heel stil rond de Californische punkband FIDLAR. In 2019 bracht de band hun derde album Almost Free uit waarmee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.