Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Deijuvhs – “Gaunt”

© CPU – Senne Houben

Het mag en moet soms eens kunnen scheuren en daar zorgt ene Deijuvhs onder andere voor. De Brit uit de wereldmetropool Londen heeft de laatste jaren de underground onveilig gemaakt, maar wil die sound nu naar een breder publiek brengen. In augustus stond hij alvast in het voorprogramma van Limp Bizkit en je kon hem zelfs al op Pukkelpop aan het werk zien. De stevige combo van hiphop en metal is in ieder geval niets voor brave zieltjes. De laatste tijd keerde Deijuvhs die hardheid ietwat meer de rug toe en dook hij in een paar subgenres en dat hij ook daarmee geloofwaardig en authentiek overkomt, bewijst hij met “Gaunt”.

Gitaren blijven het geluid van Deijuvhs beheersen, al zijn ze deze keer toch net iets minder ruw en bombatisch. Het resultaat is er daarom niet minder om, want “Gaunt” is een meeslepend nummer waar hij nu metal met invloeden van post-rockiconen als Slowdive en Mogwai en Nirvana-grunge op sterke wijze samenbrengt. Terwijl Deijuvhs als zanger behoorlijk punten weet te scoren, soneren de gitaren alsof ze rechtstreeks uit de jaren negentig zijn geplukt en beuken de drums dat deftig bij elkaar. Het is een ietwat duister nummer, maar tegelijk houdt Deijuvhs het op “Gaunt” toegankelijk genoeg om een breder rockpubliek te kunnen bekoren. Haal die oogschaduw en zwarte nagellak dus boven en zet “Gaunt” maar lekker luid op.

Op woensdag 15 november staat Deijuvhs op het Brusselse showcasefestival Fifty Lab.

Facebook / Instagram / TikTok

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1875 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…
FeaturesInstagram

15 tips voor een geslaagd Pukkelpop!

De grassprietjes in Kiewit genieten momenteel van hun laatste rustmomenten voordat er over enkele dagen weer duizenden enthousiastelingen voor vier dagen Pukkelpop…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Deijuvhs - "Moonlight Bop"

Het lijkt wel alsof Deijuvhs zijn artiestennaam fonetisch heeft laten neerschrijven door zijn kleine neef, maar niets is minder waard. De Brit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.