Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Overpass – “Alright”

© Sam Crowston

Wie het Engelse muzieklandschap wat in de gaten houdt, heeft hoogstwaarschijnlijk al van opkomend talent Overpass gehoord. Het viertal uit Birmingham creëerde al een behoorlijke fanbase op TikTok voor ze zelfs muziek uitbrachtten. Sinds dan hebben ze reeds acht nummers uit die door de fanaten van de Britse indierock zeker geapprecieerd zullen worden. Ondanks dat ze pas een paar nummers uit hebben, konden ze afgelopen zomer een heel aantal festivalpodia veroveren. Naast de festivals spelen ze ook regelmatig hun eigen headlineshows en fungeerden ze onder meer al als voorprogramma voor Inhaler en The Wombats. Inmiddels kondigden ze debuut-ep From the Night aan. Die komt pas in februari uit, maar gelukkig krijgen we daar vandaag al de eerste single “Alright” van te horen.

Rustig wakker worden doen de leden van Overpass niet bij dit nummer. Vanaf de eerste drumbeat horen we zanger Max Newbold meteen zingen en een echt puur muzikaal deel krijgen we niet te horen. Wat natuurlijk geen probleem is met een goeie stem als de zijne, die hij dit keer ook sterk de hoogte in laat gaan. Tijdens de strofes wordt “Alright” relatief rustig gehouden om dan meer open te bloeien tijdens het refrein. We krijgen scheurende gitaren te horen die er op een manier toch in slagen om rustig te blijven. Tijdens de bridge wordt nog een laatste maal veel spanning opgebouwd om daarna uit te groeien tot de climax van het nummer. Naar het einde toe wordt de single eigenlijk enkel maar luider, wilder en beter. Met “Alright” slaagt Overpass er opnieuw in een fris, catchy indierocknummer te schrijven die alvast ook veelbelovend klinkt voor de aankomende ep.

From the Night komt uit op 16 februari 2024.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2023 (Festivaldag 4): Muzikale hoogmis

Aan alle mooie festivals komt een einde, en zo ook aan Rock Werchter in 2023. Na eerdere leuke dagen in het kader…
LiveRecensies

Arctic Monkeys @ Ziggo Dome: Breek uit jezelf

Voor de Nederlandse Arctic Monkeys-fans stond 5 mei ongetwijfeld met stip in hun agenda. Vorige week koos Metallica Koningsdag uit om Amsterdam…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single merci, mercy - "Shovel"

Op haar negentien jaar mocht zangeres merci, mercy al een platencontract tekenen bij het platenlabel van indiepop-ster Vance Joy. Daaruit vloeide een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.