Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single It It Anita – “Psychorigid”

© Grégory Derkenne

It It Anita, nu een powertrio, is niettemin een geweldadige oorlogsmachine die verantwoordelijk is voor steeds meer gecontroleerde noiserock aanvallen – dat is tenminste wat we zagen op het uitstekende Sauvé uit 2021. Als je dacht dat de band voor altijd zou vasthouden aan dezelfde patronen, denk dan nog maar eens na. Het trio, die zijn oorsprong vond in Luik, heeft altijd al bekend gestaan om zijn onvoorspelbare muzikale escapades en laat met de nieuwste single “Psychorigid” opnieuw zien dat ze niet in een hokje te plaatsen zijn.

Na een eerste single, “Don’t Bend (My Friend)”, aan het begin van de zomer, heeft It It Anita met “Psychorigid” een nieuwe, meer verrassende song onthuld. Dit nummer neemt de luisteraar mee op een intrigerend uitstapje naar het gebied van muzikale fusie, een stap die we niet hadden zien aankomen van deze band. De eerste tonen van “Psychorigid” laten een vleugje STONE horen, maar al snel ontvouwt zich een eigenzinnige soundscape. De percussie is enorm aanwezig en zeer ritmisch, doorspekt met allerlei speciale geluidjes op de achtergrond. Deze geluiden voegen een wat onverwacht element toe aan het geheel. De vocalen bewegen tussen half zingend en half rappen, wat zorgt voor een interessante dynamiek. Hoewel het nummer een luidruchtige finale kent die misschien minder verrassend is dan verwacht, laat het zeker een blijvende indruk achter.

Mouche, vernoemd naar de hond op de hoes, verschijnt op 13 oktober via Luik Records in België en Vicious Circle in Frankrijk, en deze nieuwe single “Psychorigid” is een veelbelovend voorproefje van wat dit album te bieden heeft. Het loont soms echt wel om even je oren over de taalgrens te steken en te luisteren naar bands als It It Anita, die blijven evolueren en experimenteren binnen het brede spectrum van de muziek.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2023

2023 was alweer goed gevuld met nieuwe muziek. Niet alleen internationale kleppers deden onze harten sneller slaan, maar ook op Belgische bodem…
AlbumsFeatured albumsRecensies

It It Anita – Mouche (★★★½): De honden lusten er zeker brood van

Ons favoriete lawaaiorkest uit Luik is terug van niet heel lang weggeweest. Na het album Sauvé uit 2021 laat It It Anita…
LiveRecensies

It It Anita @ Ancienne Belgique (AB Club): Kortrijkse en Luikse wafelijzers op onze muil

It It Anita lijkt wel de naam van een system administrator die op het werk af en toe eens langskomt om de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.