Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Citizen – “When I Let You Down”

© Tracy Nguyen

De opgewonden, alternatieve rockers van Citizen uit het Midden-Westen staan klaar om hun nieuwste album Calling The Dogs uit te brengen, als opvolger van hun album uit 2021, Life In Your Glass World. De band heeft ons al getrakteerd op enkele voorproefjes van die nieuwe plaat, waaronder de nummers “If You’re Lonely” en “Hyper Trophy”, maar nu brengen ze ook het zenuwachtige nieuwe nummer “When I Let You Down” uit. De band staat bekend om zijn dynamische geluid en onconventionele benadering van rockmuziek en dat wordt alleen maar duidelijker met deze laatste single.

“When I Let You Down” is een snel, vrolijk stukje janglepop. Het laat duidelijk horen dat de leden van Citizen hun carrière begonnen zijn in de hardcorescene. In zijn euforische aard doet de song ons sterk denken aan Angel Du$t. Geheel toevallig is dat niet, aangezien Mat Kerekes, de zanger van Citizen, onlangs te horen was op Angel Du$ts “Very Aggressive”. Tekstueel draait “When I Let You Down” om Kerekes’ vroegere vriendschappen en hoe hij het haat om de mensen teleur te stellen die ooit zijn leven bepaalden, zelfs terwijl hij verder gaat met zijn leven. De muzikale en tekstuele complexiteit maken van dit nummer alvast een boeiende luisterervaring.

Met het aanstaande album Calling The Dogs, dat op 6 oktober verschijnt via Run For Cover, belooft Citizen ons nog meer diepgaande en meeslepende muziek.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Citizen & Drug Church @ Botanique (Orangerie): Tussen kopstoten en strelingen

Als twee Amerikaanse punkrockbands de krachten bundelen voor een gezamenlijke tour, dan weet je meestal dat het wel goedkomt. Dat is ook…
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Citizen - "If You're Lonely"

De rockers van Citizen uit het Midwesten van Amerika hebben door de jaren heen verschillende evoluties doorgemaakt. Van de post-hardcore in hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.