Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Citizen – “If You’re Lonely”

©Tracy Nguyen

De rockers van Citizen uit het Midwesten van Amerika hebben door de jaren heen verschillende evoluties doorgemaakt. Van de post-hardcore in hun beginjaren tot de dance-rock uit de nillies op hun album Life In Your Glass World uit 2021. Na die release hebben ze nog een paar nummers uitgebracht zoals “Bash Out“, “A Passing Thing” en “I Don’t Love You“. Nu kondigt Citizen plannen aan om dit najaar een nieuw album uit te brengen en we zijn benieuwd naar welke richting ze deze keer inslaan.

Dat nieuwe album van Citizen zal door het leven gaan als Calling The Dogs en de eerste single “If You’re Lonely” is een levendige, jangly rocker met een flinke dosis kracht onder zijn glinsterende oppervlak. Het is zo’n nummer dat ons in een greep houdt en ons doet wegdromen tijdens de dag. Een aanstekelijke en gevoelige alternatieve rocktune, maar toch voelen we dat de makers ons moeiteloos een lesje kunnen leren als ze dat zouden willen. Met “If You’re Lonely” tonen de leden van Citizen opnieuw hun veelzijdigheid als muzikanten, waarbij ze vol verve experimenteren met geluid en emotie. De levendige klanken worden naadloos gecombineerd met een gevoelige tekst die handelt over de narcistische vader van zanger Mat Kerekes. Hoe hij onbewust veel van dat gedrag heeft overgenomen, wat een negatieve impact had op de mensen om hem heen.

De aanstaande release van het album Calling The Dogs belooft een opwindende nieuwe fase te markeren in het muzikale traject van Citizen. Met hun geplande tournee die hen door Noord-Amerika en Europa zal voeren, kunnen fans zich verheugen op een potige live versie van deze nieuwe single. Wie Citizen aan het werk wil zien, zal nog wel tot begin volgend jaar moeten wachten want ze spelen op 16 februari enkel in Dynamo in Eindhoven.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Citizen & Drug Church @ Botanique (Orangerie): Tussen kopstoten en strelingen

Als twee Amerikaanse punkrockbands de krachten bundelen voor een gezamenlijke tour, dan weet je meestal dat het wel goedkomt. Dat is ook…
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Citizen - "When I Let You Down"

De opgewonden, alternatieve rockers van Citizen uit het Midden-Westen staan klaar om hun nieuwste album Calling The Dogs uit te brengen, als…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.