Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hydrogen Sea – “Wine”

© Eva Vlonk

Het elektronisch geladen muzikale duo dat door het leven gaat als Hydrogen Sea en eerder onze aandacht wist vast te grabbelen met de sensuele single “Candy” afgelopen juni, keert nu terug met een nieuwe auditieve lekkernij genaamd “Wine”. De getalenteerde Belgische act, bestaande uit Birsen Uçar en Pieterjan Seaux, heeft een unieke reputatie opgebouwd in het muzieklandschap met zijn dromerige, elektronische geluid en betoverende vocalen. Met “Candy” gaven ze ons een zoet voorproefje van hun artistieke kunnen en “Wine” vervolgt dit avontuur op een even intrigerende wijze.

“Wine” onthult een sonische wereld die doordrenkt is met sissende synths en een meeslepende beat. Het nummer roept gevoelens op van decadentie en verleiding, met een refrein dat ons laat nadenken over de aantrekkingskracht van de raadselachtige geneugten van het leven. Het is een betoverende compositie die ons eraan herinnert dat sommige genoegens verslavend kunnen zijn, net als een goed glas wijn dat langzaam zijn grip op je ziel verstevigt. Birsens stem schijnt als een baken in de duisternis, en wanneer ze ‘Love tastes sweeter than wine’ verkondigt, voelen we ons verleid om te proeven en te genieten van de smaak van deze muzikale parel.

Het nieuws van de aanstaande release van Hydrogen Seas derde album Creature Comforts voegt een extra dimensie van opwinding toe aan deze nieuwe single. Gepland voor lancering op 27 oktober via Unday Records, belooft het album een weelderige en levendige verzameling van nieuwe nummers te zijn. Dit is de eerste keer dat het duo samenwerkt met producer Luuk Cox en de vruchten van deze samenwerking zijn duidelijk hoorbaar in de lichte en kleurrijke klanken van “Wine”. Het album lijkt te willen verkennen wat ons, als kwetsbare wezens, fysiek en mentaal comfort biedt, en het zet ons aan om na te denken over wat ons een goed gevoel geeft. Kortom; Hydrogen Sea blijft evolueren en ons betoveren met hun unieke geluid.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hydrogen Sea - "Candy"

Twee jaar complete radiostilte deed ons even afvragen of er iets met Hydrogen Sea aan de hand was, maar de band is…
AlbumsRecensies

Hydrogen Sea - Symbiosis (★★★): Sfeervolle intimiteit

Drie jaar na het debuut van Hydrogen Sea brachten Birsen Uçar en Pieterjan Seaux een nieuw album uit. Voor Automata zocht het duo…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hydrogen Sea - "These Days"

Hoe zou het nog zijn met Hydrogen Sea? De Brusselse band rond Birsen Uçar en Pieterjan Seaux maakte een grote indruk toen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.