Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHVRCHES – “Talking In My Sleep”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Het ziet er niet naar uit dat we in de nabije toekomst een nieuw album van CHVRCHES moeten verwachten, want frontvrouw Lauren Mayberry heeft zopas een solocarrière uit de grond gestampt. Terwijl de eerste streepjes muziek daarvan met mondjesmaat op de wereld worden losgelaten, heeft de band in kwestie wel iets te vieren. Debuutplaat The Bones of What You Believe mag binnenkort tien kaarsjes uitblazen; iets wat de drie niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan. Zo kregen we met “Manhattan” bijvoorbeeld al een onuitgebracht nummer uit die periode te horen, maar zullen er op de tracklist ook liveversies uit de Ancienne Belgique prijken. Voor het allemaal zo ver is, krijgen we met “Talking In My Sleep” echter nog zo’n nummertje dat het daglicht nooit zag te horen.

Deze nieuwe oude creatie ligt bijgevolg dan ook perfect in lijn met de rest van dat debuutalbum, waardoor het misschien allemaal ietsje te gedateerd aanvoelt. Dat neemt echter niet weg dat “Talking In My Sleep” in die periode perfect had kunnen werken, daar het nummer aan elkaar hangt met de coole, glitterende elektropop waarmee CHVRCHES toen zo’n hoge toppen scheerde. Opvallend is wel dat het niet Mayberry is die vocaal de hoofdrol speelt, maar zich slechts beperkt tot de tweede stem. Dat geeft op zich wel een verfrissend gevoel, mede doordat de refreinen ons door een soort dromerig wormgat vol fonkelende sterren sturen. Het is langs de andere kant dan ook simpelweg niet het doel om met deze nummers hits te scoren, en in dat opzicht is “Talking In My Sleep” gewoon een degelijke en logische release; de fans zal je alvast niet horen klagen.

The Bones Of What You Believe 10th Anniversary Edition verschijnt op 13 oktober. Op woensdag 11 oktober staat frontvrouw Lauren Mayberry solo in de Melkweg in Amsterdam.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1966 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauren Mayberry - "Shame"

Nu CHVRCHES het tienjarig jubileum van debuutplaat The Bones of What You Believe uitgebreid heeft gevierd, kan frontvrouw Lauren Mayberry zich eindelijk voluit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHVRCHES - "Manhattan"

CHVRCHES is al een decennium een middelgrote naam in het elektropopgenre en dat heeft het drietal voor een groot deel te danken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHVRCHES - "Over"

De Schotse synthpopformatie CHVRCHES heeft anno 2023 uiteraard geen introductie meer nodig. Het trio draait al meer dan een decennium mee en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.