Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHVRCHES – “Manhattan”

© CPU – Nathan Dobbelaere

CHVRCHES is al een decennium een middelgrote naam in het elektropopgenre en dat heeft het drietal voor een groot deel te danken aan debuutplaat The Bones of What You Believe. Dat album blaast dit jaar tien kaarsjes uit; iets dat de Britten niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan. Terwijl frontvrouw Lauren Mayberry solo haar horizonten verkent, komt er dit jaar daarom een speciale versie uit van dat allereerste album, inclusief vier onuitgebrachte nummers en vijf liveversies opgenomen in de Ancienne Belgique in 2013. De hartjes van de echte fans zullen met al die info ongetwijfeld al wat sneller beginnen kloppen en om dat verlangen nu al wat draaglijker te maken, lost CHVRCHES met “Manhattan” een van die onuitgebrachte nummers.

Met meer dan vijf minuten op de klok katapulteert “Manhattan” ons terug in de tijd naar het geluid dat CHVRCHES zo’n tiental jaar geleden had. Dat is op zich geen probleem, maar het neemt niet weg dat er doorheen de single niet per se iets interessants gebeurt. Het nummer start nochtans veelbelovend met een ietwat opzwepende synthgeleide opbouw, maar daar blijft het in z’n geheel gezien ook wel bij. “Manhattan” heeft namelijk geen noemenswaardig refrein en kabbelt over het algemeen een beetje voort zonder echt in het oog te springen. Eerder een fijn extraatje voor de fans bij de aankondiging van het album dus, in plaats van een echte single met als doel om een hitje te scoren.

The Bones Of What You Believe 10th Anniversary Edition verschijnt op 13 oktober. Op woensdag 11 oktober staat frontvrouw Lauren Mayberry solo in de Melkweg in Amsterdam.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauren Mayberry - "Change Shapes"

Het is een fenomeen dat frontmannen of -vrouwen hun ei niet helemaal kwijt kunnen bij hun band, dus dan ook maar op…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lauren Mayberry - "Shame"

Nu CHVRCHES het tienjarig jubileum van debuutplaat The Bones of What You Believe uitgebreid heeft gevierd, kan frontvrouw Lauren Mayberry zich eindelijk voluit…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single CHVRCHES - "Talking In My Sleep"

Het ziet er niet naar uit dat we in de nabije toekomst een nieuw album van CHVRCHES moeten verwachten, want frontvrouw Lauren…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.