Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cardi B – “Bongos” (feat. Megan Thee Stallion)

De laatste keer dat Cardi B en Megan Thee Stallion samenwerkten aan een nummer, leverde dat niet alleen een wereldhit op, maar lieten de twee ook monden openvallen. Met “WAP” zetten de twee Amerikaanse rapsters meer dan ooit in de kijker dat taboes voor hen uit den boze zijn en daarnaast brachten ze ook een fikse dosis sekspositiviteit, hetzij in een vrij expliciet jasje. Maar goed, we leven in de 21ste eeuw en dat is nu eenmaal het handelsmerk van de dames. In de tussentijd bleven ze beiden elk op hun eigen manier relevant, want naast dat Cardi een microfoon in een fan zijn gezicht kegelde, kwam ze op muzikaal vlak met een reeks samenwerkingen en herwerkingen op de proppen. Megan Thee Stallion deed dat ook, maar voegde daar op de koop toe nog drie albums aan toe. Een relevantie die dankzij de release van “Bongos” niet lijkt af te gaan nemen.

Die nieuwste creatie lijkt zo helemaal op het einde van de zomer de temperatuur nog voor enige tijd torenhoog te gaan houden. Met een kleine drie minuten op de klok is “Bongos” eigenlijk perfect wat je kan verwachten van een samenwerking tussen Cardi B en Megan Thee Stallion – iets wat de bijbehorende videoclip daarnaast trouwens mooi in de verf zet. Een herhalende, zomers klinkende ‘bong’ zorgt voor een coole vibe, terwijl de rapsters het op hun gekende expliciete manier hebben over hoe powerful ze zijn als vrouwen, hoe ze neerkijken op alle haters en over hoe ze simpelweg gewoon doen wat ze willen. Voor een diepgaand nummer ben je bij “Bongos” met andere woorden zowel aan het juiste als aan het foute adres. De boodschap is er, de manier van overbrengen ook, maar weliswaar soms nogal plat. Het neemt langs de andere kant niet weg dat deze samenwerking ongetwijfeld zal uitgroeien tot een hitje, hetzij enkel en alleen op de commerciële radiozenders.

Cardi B: Facebook / Instagram / Website
Megan Thee Stallion: Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1964 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cardi B - "Hot Shit" (feat. Kanye West & Lil Durk)

Het is ondertussen alweer vier jaar geleden sinds Cardi B’s debuutalbum Invasion of Privacy uitkwam. De plaat van de New Yorkse werd ontvangen met…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 2): Eind goed, al goed

Barcelona is voor twaalf dagen in de ban van Primavera Sound, want de organisatie heeft alle zeilen bijgezet om de editie van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Megan Thee Stallion – “Plan B”

Megan Thee Stallion galoppeert nogmaals richting de hitlijsten. Dat doet ze met een nieuw nummer dat aanvoelt als een aanval op een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.