Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cardi B – “Hot Shit” (feat. Kanye West & Lil Durk)

Het is ondertussen alweer vier jaar geleden sinds Cardi B’s debuutalbum Invasion of Privacy uitkwam. De plaat van de New Yorkse werd ontvangen met veel lof, bood haar hordes met nieuwe fans en leverde haar in 2019 de Grammy voor het beste rapalbum op. Het zorgde voor hoge verwachtingen voor de opvolger van Invasion of Privacy, maar tot op heden is deze er nog niet. Dit betekent echter niet dat Cardi B op muzikaal front stil gezeten heeft. In 2020 liet ze samen met Megan Thee Stallion de grondvesten van de popmuziek schudden met het inmiddels iconische “WAP” en een jaar later scoorde ze een grote hit met “Up”. Er waren samenwerkingen met onder andere Normani en Lizzo, maar waar dat album blijft, is onbekend. Volgens Cardi ligt het aan technische problemen, maar ze belooft dat het album dit jaar zal verschijnen. Om ons ongeduld even te temmen geeft ze ons “Hot Shit”, waarop ze vergezeld wordt door Kanye West en Lil Durk.

Helaas is “Hot Shit” niet heel hot, maar vooral teleurstellend. Dit ligt absoluut niet aan Cardi. Zij laat zichzelf in haar verse namelijk horen precies zoals wij van haar gewoon zijn: met een flinke dosis bravoure en zoveel zelfvertrouwen dat het bijna arrogantie is. Er zijn artiesten bij wie dat ongelooflijk irritant kan zijn, maar die overdosis aan zelfverzekerdheid is bij Cardi B juist onderdeel van haar charme. ‘Either way you slice it, bottom line, I’m the top bitch’, stelt ze dan ook zonder aarzeling. Wat “Hot Shit” zo naar beneden haalt, zijn de bijdragen van Lil Durk en Kanye West. Beiden voegen niks toe aan het nummer en vooral van zo’n grootheid als Kanye West verwacht je toch wat meer dan de matige verse die hij hier levert. Wij denken dat Cardi B het beter in haar eentje had kunnen doen op “Hot Shit”.

Cardi B: Facebook / Instagram / Twitter
Lil Durk: FacebookInstagramTwitter
Kanye West: FacebookTwitterInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

230 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jack Harlow - Jackman. (★★★★): Krachtige comeback

De laatste jaren zat de roem en bekendheid van Jack Harlow in een stijgende lijn. Met singles als “What’s poppin”, “INDUSTRY BABY“,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lorn - "ENTROPYYY"

Het is niet eenvoudig om de elektronische muziek van Marcos Ortega, ofwel Lorn, onder één concrete noemer te brengen. Hij heeft door…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Calvin Harris - Funk Wav Bounces Vol. 2 (★★): Dertien in een dozijn

We willen niet denigrerend doen over je sociale capaciteiten, maar in vergelijking met het adressenboekje van Calvin Harris, zal zowat iedereen het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.