Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single OATS – “SUN”

OATS is een mathcoreband uit Amsterdam die na de selectie voor Popronde, een reizend festival dat onbekende Nederlandse artiesten promoot, stilletjes de neus aan het venster komt steken. Ze schopte het tot in de halve finale van de door Goldband gewonnen muziekprijs Popprijs, speelde op Complexity Fest en heeft reeds drie singles achter haar naam staan. Met “SUN” lossen de stijlvolle Nederlanders nu hun vierde single, die bol staat van luide gitaren en weldoordachte drums.

“SUN” begint nog vrij rustig tot na enkele seconden het doek echt opengaat. We horen een hele resem aan verschillende dingen, van knallende drums tot gevarieerd gitaarwerk. Het is echter het schreeuwende gezang dat de brokken aan elkaar lijmt, tot we halverwege het nummer de spanning voelen stijgen. Niet voor lang, want na enkele seconden afwachten, knalt het volume terug omhoog. Er lijkt eerst geen stoppen aan te komen gezien de chaos stijgt naarmate de tijd verstrijkt, maar na nog geen drie minuten gaat de storm alweer terug liggen. OATS staat duidelijk voor snel, hard geweld dat zonder rond de pot te draaien binnenkomt.

We kijken alvast reikhalzend uit naar de beloofde ep die eraan zit te komen en kunnen niet wachten tot we dit viertal op de Belgische podia mogen verwelkomen. Met een energieke single als “SUN” durven we er geld op inzetten dat elk podium in vuur en vlam zal staan.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

132 posts

About author
Alles kan, alles mag.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jacuzzi Boys

Jacuzzi Boys zijn een band afkomstig uit Miami maar hun geluid klinkt eerder Californisch. De band bracht eerder al hun single “Happy…
Filmpje van de weekNieuwe singlesOude Bekenden

Filmpje van de week 16 - 22 Februari

Deze week werden weer verschillende nummers vergezeld van een leuke videoclip. Zowel nieuwe als wat oudere nummers kregen een videoclip. Sommige videoclips…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.