Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Brik Tu-Tok – “Horsing Around”

Zonder voorafgaande kennisgeving is er een nieuwe kandidaat opgestaan in de categorie ‘vreemdste bandnaam’. Deze heet Brik Tu-Tok en gelukkig lijken ze zich bewust te zijn van hun onnozelheden. Zo heette het debuut meteen Greatest Hits en noemen ze zichzelf too sushi for my pony, wat dat ook wil zeggen. De muziek klinkt als iets wat Marcel Vanthilt in de jaren tachtig op Roodvonk zou draaien vlak voordat de politie zijn materiaal in beslag neemt. Theatermakers Maxim Storms en Linde Carrijn maken namelijk composities die we soms moeilijk songs kunnen noemen. Ze voeren een soort performance art op met synthesizers en zelfgemaakte tokkelinstrumenten. ‘Brik Tu-Tok’ verwijst dus onomatopoëtisch naar hun DIY-attitude.

De Gentse artiesten kleden zich als mimespelers of andere krankzinnige figuren en om die kostuums te maken, hebben ze natuurlijk een lijmpistool nodig. ‘Een gebruiksvoorwerp louter door de keuze van de artiest gepromoveerd tot de waardigheid van kunst,’ zou Marcel Duscamps zeggen, en alzo is Hot Glue de naam van het derde album van Brik Tu-Tok. Dit komt binnen een kleine drie weken uit via Rotkat Records. Voorheen kon je al de single “Can’t Control Myself” op het spoor komen, waarop het duo The B52’s in een regaetonjasje steekt. “Horsing Around” is dus het tweede voorproefje van Hot Glue, waarop het stel zowaar als een echte band begint te klinken. De song begint met organisch gekletter en een intense beat die wat aan trap doet denken. De uitdagende vocals volgen de kitscherige muziek totdat de gloeiende synths het overnemen, waar Dijf Sanders als mixer vast voor wat tussen zit. De keuze om de dadaïstische tongen voor woelige energie in te ruilen, heeft te maken met de recente festivalervaringen van het duo, vis-à-vis de zittende sleur van de schouwburg. De nieuwe stijl neigt wat naar vette krautrock en dat juichen we graag toe! Toch bestaat er nog een soort uncanny valley tussen het bezeten duo en eenvoudige stervelingen zoals ons, al is dat misschien de bedoeling.

Op 11 oktober stelt Brik Tu-Tok hun derde album Hot Glue, dat op woensdag 27 september verschijnt, voor in de Ancienne Belgique.

Facebook / Instagram / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

159 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
Muzieknieuwtjes

De Zwerver kondigt zomerconcerten bij Groenhagemolen aan

Het zijn moeilijk tijden voor concertorganisatoren. Gelukkig is de sector veerkrachtig genoeg om hier creatief mee om te springen. Nu de veiligheidsraad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.