Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Helmet – “Holiday”

© Raz Azraai

De festivalzomer loopt stilaan op zijn einde en één van de grote afwezigen was Helmet. Niet dat de Amerikaanse posthardcoregroep lag te soezen in het zonnetje. In 2019 vierde oprichter en resterend origineel lid Page Hamilton Helmets dertigste verjaardag met een tournee die hen bracht naar dertig West-Europese steden. Voor het eerst in zeven jaar kunnen de trouwe fans zich nu voorbereiden op een nieuw album, al is dat geen unicum. Tussen Dead to the World en Seeing Eye Dog zat ruim zes jaar. Net zoals Therapy? is Helmet namelijk ook een band geworden die het na de jaren 90 moest hebben van consequent touren en mond-tot-mondreclame.

Deze aanpak betekent echter niet dat de nieuwe muziek in het slop dreigt te geraken. Helmet blijft een hofleverancier van compacte riffs en dat is op “Holiday” niet anders. Hamilton is bijna pensioengerechtigd, maar zijn slaghand en stem kennen geen symptomen van artrose. Vooral bij de solo wordt het tempo stevig opgetrokken, waarbij we ons de mosh- en circepits levendig kunnen inbeelden. De sterkte van Helmet zit ‘m echter in het creëren van vloeiende composities die de tijd doen stoppen. Ondanks de vreemde releasetiming geeft “Holiday” ons dus toch nog een laat vakantiegevoel, al bestaat er geen algemeen verbod om het er ook in september goed van te nemen.

Left verschijnt op 10 november. De Look Left Tour stopt bij ons in Trix Club (18/11) en de Effenaar (19/11).

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Problem of Leisure: A Celebration of Andy Gill and Gang of Four (★★★½): Ode aan de grondleggers van de postpunk

Met bands als Squid, black midi, Shame en Black Country, New Road beleeft postpunk momenteel alweer een spannende heropleving. Deze jonge wolven…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lil Nas X - "HOLIDAY"

Wat aanvankelijk begon als een grote mop op de populaire app TikTok, liep al vlug uit de hand. We hebben het inderdaad…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Little Mix - "Holiday"

Eind mei verloofde Leigh-Anne zich met de voetballer Andre Grey. Allemaal leuk en wel, maar wij waren vooral benieuwd naar nieuwe muziek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.