Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lil Nas X – “HOLIDAY”

Wat aanvankelijk begon als een grote mop op de populaire app TikTok, liep al vlug uit de hand. We hebben het inderdaad over de hit “Old Town Road” van Lil Nas X, die sindsdien niet meer bang moet zijn voor een lege bankrekening. De 21-jarige Montero Lamar Hill geniet dan ook een gigantische populariteit en kende al verschillende successen met zijn muziek, videoclips en kinderboeken. Hij zoekt het commerciële dus op verscheidene vlakken op en dat lijkt zeker te werken als we zien naar het aantal keer dat de jongeman wordt gestreamd op Spotify en YouTube.

Op zijn nieuwste single “HOLIDAY” ruilt Lil Nas X zijn achtergelaten autosporen in voor een technologische rode slee die wordt voortgetrokken door robotachtige rendieren. Het is een ‘kerstnummer’ dat ons zonder de bijhorende videoclip en de titel niet echt meteen aan dat thema had doen denken. Zijn ‘vuile’ praat, zoals ‘I got hoes on hoes and they outta control, yeah’ en ‘I’m bad as Michael Jackson’, doet ons er niet meteen aan denken en tovert de song eerder om tot een fijne track die we de laatste tijd veel te horen krijgen. Toch zal de Amerikaan met het radiovriendelijke “HOLIDAY” opnieuw in de roos schieten, maar dat zal vooral komen door de promotie die zijn platenlabel hierbij bijzonder goed uitvoert.

Zo heeft Columbia Records bijvoorbeeld deze week enkele malen een reclameboodschap op onze tv losgelaten die al eens teasde naar dit nummer, maar niet alleen op dat vlak hebben ze goed nagedacht. Ze lanceerden bij dit ‘kerstnummer’ ook meteen een TikTok-dansje, dat binnen twee weken de hele app zal overheersen. Daarnaast dropte Lil Nas X deze ochtend een videoclip waar we kennismaken met de thuisbasis van de kerstman in het jaar 2220. Het ziet er allemaal heel futuristisch uit, maar sponsers zoals de Playstation 5, JEEP en Dodge Challenger komen wel heel erg goed in beeld. Dat is allemaal heel slim van de jonge Amerikaan, die binnenkort terug gaan zwemmen in het geld.

Dat “HOLIDAY” dus het volgende commerciële hitje gaat worden, is nu al duidelijk. Wat we ook al weten is dat deze single de eerste is van zijn opkomend debuutalbum dat we ergens in 2021 mogen verwachten. Wie niet kan wachten tot nog meer nieuw materiaal, raden we aan om dit weekend naar één van de drie gratis online optredens te zien van de rapper op het gameplatform Roblox. Meer informatie vind je hier.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Dit vind je misschien ook leuk:
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Little Mix - "Holiday"

Eind mei verloofde Leigh-Anne zich met de voetballer Andre Grey. Allemaal leuk en wel, maar wij waren vooral benieuwd naar nieuwe muziek…
AlbumsRecensies

Lil Nas X - 7 EP (★★★½): Verder galopperen op het succes

Het begon aanvankelijk als een grap op de muzikale app TikTok, groeide dan uit tot een wereldhit met dank aan Billy Ray…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Drum Drum Dance Dance - "Holiday"

Dieren onder elkaar moeten elkaar af en toe een hart onder de riem steken. Drum Drum Dance Dance bestaat uit een hert,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.