Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Little Mix – “Holiday”

Eind mei verloofde Leigh-Anne zich met de voetballer Andre Grey. Allemaal leuk en wel, maar wij waren vooral benieuwd naar nieuwe muziek van Little Mix. Hun eerdere single “Break Up Song” dateert al weer van maart en miljoenen Mixers stonden te popelen om meer muziek te horen. Doorheen de voorbije weken doken op sociale media vakantiefoto’s op van Little Mixleden Perrie, Jade, Leigh-Anne en Jesy, net als enkele cryptische hints naar de titel en lyrics van een opkomend nummer. Een foto van de vier dames verkleed als zeemeerminnen was de officiële aankondiging: “Holiday” is het nieuwste nummer en de tweede single van het opkomende album.

Met artwork zo girly als deze, zou je al snel een romantische zomerballade verwachten. Dat is echter buiten de badass attitude van de vier vrouwen gerekend, die samen met KAMILLE en Goldfingers alweer een dansplaat van jewelste in elkaar hebben gebokst. Het begint misschien wat voorzichtig, maar de vette baslijn uit het refrein maakt duidelijk dat Little Mix klaar is voor een zomervakantie waarin je niet blijft stilzitten. Zeker wanneer Perrie daarna nog een paar keer heerlijk uithaalt, vergeet je bijna al je zorgen. Bijna, want na een keer de strofe en het refrein te hebben gehoord, ken je het nummer eigenlijk al. Strofe, refrein, strofe, refrein, brug, refrein. Het is geen verrassende opbouw en het nummer wordt na een tijdje zelfs repetitief.

Zingen over vakantie lijkt misschien ook allemaal wat wrang aangezien wij onze zomer door corona steeds meer in het water zien vallen. Als Perrie, Jade, Leigh-Anne en Jesy daarin rondzwemmen om ons te entertainen, deert dat echter niet zo. “Holiday” mag dan misschien wel een minder geslaagd zomerlied lijken dan het geweldige “Bounce Back” van vorig jaar; wij blijven alvast benieuwd naar het zesde album van Little Mix, dat nu ieder moment aangekondigd kan worden.

Facebook / Instagram / Twitter / YouTube / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Helmet - "Holiday"

De festivalzomer loopt stilaan op zijn einde en één van de grote afwezigen was Helmet. Niet dat de Amerikaanse posthardcoregroep lag te…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Leigh-Anne - "Don't Say Love"

In 2011 begon de muzikale carrière van Leigh-Anne Pinnock. We kennen haar het best van de Britse meidengroep Little Mix, die na…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Little Mix - "Between Us"

Volgende week verschijnt het nieuwste album van Little Mix, en het zal misschien ook hun laatste zijn. Er doen geruchten de ronde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.