Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hannah Grae – “Screw Loose”

© CPU – Jan Van Hecke

Het lijstje van artiesten uit Wales is niet erg lang (zonder te spieken op Wikipedia kunnen wij enkel Manic Street Preachers, Stereophonics en Tom Jones opnoemen), maar toch is de alternatieve scene van Wales allesbehalve ten dode opgeschreven. Met de twintigjarige Hannah Grae staat immers een jonge Welshe leeuwin te popelen om de wereld te verslinden. Voor fervente Youtubers en TikTokers zal Grae geen onbekende naam meer zijn. Tijdens de lockdowns scoorde ze op haar YouTube-kanaal immers met covers en herwerkingen van heel wat klassiekers, vooral “2021 Barbie Girl” maakte behoorlijk wat indruk. Nadat ze eerder dit jaar een fijne ep uitbracht en die vorige week met veel succes voorstelde op Pukkelpop verovert Grae nog eens ons hart met een nieuwe single.

“Screw Loose” trapt af als vintage punkrock uit de jaren negentig, compleet met een aarzelende gitaarriedel die langzaam losbarst in een luide riff terwijl Grae krols zingt over de mentale uitdagingen van de alledaagse sleur. Rammende gitaren en roffelende drums staan helemaal centraal in “Screw Loose”, met heel wat knipogen naar bands als Weezer en Green Day. Ook Graes stem springt in de kijker, want zij bewijst dat ze evengoed gloedvolle zang als rauwe uithalen aankan. Die uithalen zijn schering en inslag, want de song handelt volgens de artieste over je gevangen voelen in jouw beslissingen en het vertrouwen op andere mensen om hun beloftes na te komen. Er sijpelt dan ook heel wat frustratie doorheen de regels, al brengt Grae het met zoveel schwung en zelfzekerheid dat het nergens klagerig of deprimerend aanvoelt. Denk binnen de jaren negentig eerder aan de poppunk van Green Day dan de grunge van Nirvana.

Met “Screw Loose” laat Hannah Grae een fijne nieuwe poppunksingle los. Muzikaal baadt het nummer in de sfeer van de nineties, maar de thematiek van mentaal gevangenschap is van alle tijden. Scherpe gitaarriffs en dansbare ritmes vormen een aanstekelijke basis waarover Grae haar zwoele, snauwende stem uitspreidt. Zelf vindt de jonge Welshe zangeres “Screw Loose” een heerlijk nummer om op te dansen en we kunnen haar helemaal geen ongelijk geven.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

160 posts

About author
It's party time and not one minute we can lose.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Neck Deep @ VIERNULVIER: Alle kleuren van poppunk

In de wereld van de poppunkmuziek is er een genre dat bekend staat als ‘generic pop punk’, en laat dat net afdeling…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hannah Grae – "Who Dunnit?"

In april 2023 bracht Hannah Grae haar eerst ep Hell is a Teenage Girl uit, terwijl ze nog maar amper twintig jaar…
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.