Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Killers – “Your Side of Town”

© robloud

Minder dan een week geleden nog maar zette The Killers een punt achter Pukkelpop 2023 met een concert zoals we dat konden verwachten van de Amerikaanse band. Een resem aan hits, al dan niet afgelikt gebracht, en heel wat positieve energie. Aan die discografie wordt tot op vandaag overigens ook nog altijd gebreid, met in het recente verleden nog Imploding The Mirage en Pressure Machine als voorbeelden. Die laatste blies onlangs echter al twee kaarsjes uit, en dus ziet het ernaar uit dat Brandon Flowers en zijn kompanen aan een volgend hoofdstuk zullen beginnen. Of het nieuwe “Your Side of Town” daar de eerstesteenlegging van is weten we niet, maar het is alleszins wel al een begin.

Het moet daarnaast wel meteen gezegd dat “Your Side of Town” ons niet bepaald kan overtuigen. The Killers kiest op zijn nieuwste creatie resoluut voor groteske elektronica, wat in combinatie met Flowers’ stem toch wel eventjes wennen is. Het voelt dan ook al heel snel alsof de Amerikanen de mosterd bij Daft Punk zijn gaan halen, meer bepaald bij “Instant Crush” vanop Random Access Memories. Het enige verschil is echter dat dat nummer wel cool was, terwijl het bij The Killers vooral als ‘willen, maar niet kunnen’ aanvoelt. “Your Side of Town” is dus niets meer dan bevreemdend, waardoor het op den duur ook gewoon steeds slechter wordt. Als dit de nieuwe richting van de band wordt, dan ziet de toekomst er niet bepaald veelbelovend uit.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1969 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Killers @ Pukkelpop 2023: Afgelikt, afgesloten

Qua hitmachines uit de vroege jaren 2000 vind je ze tegenwoordig nog amper even relevant als The Killers. Voor een groot deel…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche verder aan met Florence + The Machine en The Killers!

Het festivalnieuws is de afgelopen weken amper bij te houden, en al zeker niet meer nu ook Pukkelpop in gang geschoten is….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single BLOODHYPE – "Glamour"

Wat startte als een klein punkproject waarbij onder kennissen casual gejamd werd, mondde uit in vier vrienden die samen songs begonnen te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.