Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEAU – “Eigen Weg”

© CPU – Lies Borgers

De Nederlandse singer-songwriter MEAU is bijna een vaste waarde geworden als het om Nederlandstalige muziek gaat. Haar single “Dat heb jij gedaan”, die een explosieve start van haar carrière betekende, wordt binnenkort twee jaar en sindsdien heeft ze niet stilgezeten. Terwijl ze nog volop aan het touren is met haar debuutalbum 22, brengt ze alweer een nieuwe single uit. “Eigen Weg” zal de soundtrack vormen van de Nederlandse film Net Als In De Film en daar konden de makers niemand beter voor vragen dan MEAU. Want breekbare liefdesteksten schrijven, dat is een van haar sterkste capaciteiten.

Ook in “Eigen Weg” zingt opnieuw een kwetsbare MEAU over een grote liefde die ze moet laten gaan. Haar zuivere stem die de poëtische tekst brengt, draagt eigenlijk het hele lied, terwijl de sobere piano- en gitaargeluiden slechts een ondersteuning vormen in een nummer dat stelselmatig op gang komt. Elk refrein draagt net wat meer kracht in zich dan het vorige, tot het helemaal openbarst bij de bridge. Daar wordt MEAU ondersteund door meerdere stemmen die een dramatisch effect geven aan het verhaal. Hoewel de single op alle vlakken MEAU uitstraalt, klinkt hij wel echt als een soundtrack. Benieuwd of dit dus een even grote hit zal worden als enkele van haar vorige singles.

MEAU is nog te zien op zaterdag 26 augustus op Buikrock in Deerlijk. Daarna staat ze op 7 februari in De Vooruit in Gent en op 21 februari in Het Depot in Leuven.

Facebook / Instagram / Website


Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Ook The Kills, Pommelien Thijs, Miles Kane, Dimension en meer naar Pukkelpop 2024!

Aan een ongezien recordtempo vlogen de Pukkelpop-tickets begin deze maand de deur uit. Het mag duidelijk wezen dat het festival op de…
InstagramLiveRecensies

Pommelien Thijs @ Ancienne Belgique (AB): Erop en erover

Hoe zou het nog zijn met de schouw van Pommelien Thijs? Die heeft sinds enige tijd namelijk de loodzware taak om maar…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single MEAU - "Stukje Van Mij"

Wie de afgelopen jaren naar de radio luisterde en bij een kalm Nederlandstalig liedje dacht ‘moh, dat is mooi’, was misschien wel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.