Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Duncan Laurence – “Anything”

© CPU – Stijn Verbruggen

Eind mei moest Skyboy, het tweede album van Duncan Laurence, uitkomen. De zanger stelde die uitgave uit omwille van mentale druk, want hij kreeg te kampen met enorme kritiek rondom zijn begeleiding van de Nederlandse Eurovisie-inzending van dit jaar. De Eurovisie-alumnus was zelf ook te zien op het event dit jaar, toen hij een cover bracht van “You’ll Never Walk Alone“. Toepasselijk wel, gezien zijn mentale toestand. Wanneer Skyboy effectief zal uitkomen, is momenteel nog steeds niet geweten. Ondertussen houdt de Nederlander ons bezig door nog een tipje van de sluier op te lichten, zo ook met deze nieuwe single genaamd “Anything”.

Duncan Laurence kennen we als een gevoelige zanger die schoonheid met een dramatische toets brengt en op “Anything” is dat niet anders. Een rustig gitaartje vormt een basis voor zijn even zachte en zeemzoete stem. De Nederlander uit zijn angst dat zijn partner hem zal verlaten voor iemand anders en om dat te voorkomen wil Laurence alles doen om die persoon bij zich te houden. Het is een mooie, maar tegelijk is het ook een ietwat triestige single. ‘I had a vision of you / Leaving me for someone prettier / So I found the fountain of youth / To make sure that I’ll never wither’ zijn maar enkele voorbeelden van zijn onzekerheden. Het zou natuurlijk geen Duncan Laurence-nummer zijn zonder dat dramatisch effect, al moeten we daar hier toch even op wachten. Zijn opbouw is langzaam, maar dat draagt tegelijk ook bij aan de schoonheid van het lied. Op het einde barst het geheel open met drums, stevigere gitaren en enkele krachtige uithalen. Met “Anything” houdt Duncan Laurence zich vast aan zijn gekende formule en dat klinkt weeral geweldig.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #42

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Duncan Laurence - "Rest In Peace"

Na zijn winst op het Songfestival in 2019 loopt de carrière van Duncan Laurence redelijk vlot. Het feit dat het lied waarmee…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Frankie Rose - "Anything"

Frankie Rose heeft de afgelopen jaren de tijd genomen om andere projecten met haar muzikaal talent als drummer of zangeres te verrijken,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.