Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BLACKPINK – “THE GIRLS”

Aan het succesverhaal van BLACKPINK lijkt geen einde te komen. De Zuid-Koreaanse meidengroep debuteerde in 2016 met Square One en daarvan vierden ze begin augustus de zevende verjaardag. Ondertussen is het wel al even dat we van het viertal hoorden, want hun laatste plaat, BORN PINK, dateert al van bijna een jaar geleden. Toch zaten ze niet stil, want ook solo maken de vier muziek en eind maart bracht Jisoo haar debuutalbum Me uit. Binnenkort verschijnt Blackpink: The Game, een spelletje van en over de groep, waarvan het viertal vandaag de soundtrack uitbrengt.

“THE GIRLS” is een krachtige single waar stevige beats centraal staan. Het is dan ook logisch dat vooral de rapstukken van Jennie en Lisa hier het best naar voren komen, terwijl Rosé en Jisoo eerder tijdens het refrein moeten aanvullen. Van zodra hun kenmerkende zin ‘Blackpink in your area’ het lied inluidt, voelen we dat dit een typisch nummer is van het viertal. Het hoge dansgehalte bevestigt dit ook nog eens en het lijkt ook alsof ze stukken uit eerdere muziek hebben verwerkt in “THE GIRLS”. Zo horen we wederom die oosterse invloeden die in “Pink Venom” zaten, maar ook de zware bass drops die we voornamelijk kennen uit “DDU-DU DDU-DU“. “THE GIRLS” klinkt daardoor als een compilatielied van BLACKPINK zelf en dat zit eigenlijk verrassend goed in elkaar.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Matt Champion & JENNIE - "Slow Motion"

Eind 2022 bracht BROCKHAMPTON hun laatste album TM uit. Een einde aan hun hoofdstuk als groep, maar niet als muzikanten. Deze maand…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles SISTAR19 - "NO MORE (MA BOY)" & "SAUCY"

Hoewel SISTAR19 pas in 2017 uit elkaar ging, bracht het duo al in 2013 hun laatste muziek uit. Het Zuid-Koreaanse tweetal, bestaande…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single TAEMIN - "Draw"

In april dit jaar beëindigde Lee Taemin, beter gekend als gewoon TAEMIN, zijn legerdienst in Zuid-Korea. Lang hoefden we niet te wachten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.