Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single LEI – “Killing Me Quietly”

Met LEI hebben we een nieuwe artieste in de popscene om in de gaten te houden. De zangeres begon haar carrière grotendeels op TikTok, maar door opgemerkt te worden door de juiste personen staat ze nu als een deftige singer-songwriter stevig in haar schoenen. In 2021 bracht ze haar debuut-ep uit en sindsdien nog enkele singles, maar ondertussen is het al meer dan een jaar geleden dat ze iets uitbracht. Met “Killing Me Quietly” keert ze terug en dat is een comeback van een heus formaat.

LEI’s grootste inspiratiebronnen zijn Taylor Swift en Lewis Capaldi en het is vooral die laatste die we horen in “Killing Me Quietly”. Zo bouwt ze net zoals de populaire zanger langzaam op, om daarna groots en dramatisch los te breken met haar krachtige stem. Het is ook met haar vocalen dat de singer-songwriter het sterkst overtuigt, maar ook breekbaar overkomt. De boodschap komt daardoor ook beter over, want LEI heeft het over de weg die ze aflegt onder druk van mentale problemen. Tijdens de refreinen uit zich dat eerder in krachtige frustratie, al vormt de zachte pauze net voor het einde een mooi moment waarin de zangeres zich blootstelt en eerder breekbaar overkomt. “Killing Me Quietly” is een krachtige song waarmee LEI aantoont dat we haar in de gaten moeten houden.

Instagram / TikTok

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lenny Kravitz – Blue Electric Light (★★★½): Vintage Kravitz met een scheut Prince

“Let Love Rule”, “Mr Cab Driver”, “Are You Gonna Go My Way?”, “Always On The Run”, “Fly Away”, “It Ain’t Over ‘Till…
AlbumsRecensies

Rachel Chinouriri - What A Devastating Turn Of Events (★★★½): Struikelen, vallen en opgroeien

Rachel Chinouriri timmert geduldig aan haar carrière. Na de release van haar debuut-ep Mama’s Boy in 2019 werd ze opgepikt door Parlophone,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single kenzie & ASTN - "close to you"

Ze begon haar carrière als danseres, maar kenzie staat tegenwoordig voornamelijk bekend om haar zangkunsten. Mackenzie Ziegler, zoals ze echt heet, vergaarde…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.