Festivalnieuws

Left of the Dial maakt programma compleet met o.a. Whispering Sons, Eosine, Girl Scout en meer!

© CPU – Peter Verstraeten

De festivalzomer komt tot haar einde en dat betekent dat het concertseizoen binnenkort weer op gang komt. In dat concertseizoen is het Rotterdams showcasefestival Left of the Dial steeds weer een fijne verademing en vooral dé plek bij uitstek om nieuwe bands te leren kennen. Ruim negentig bands prijkten reeds op de affiche voor de komende editie en met nog eens een kleine dertig verse namen sluit het festival de programmatie van dit jaar af. Tussen al die nieuwe namen zitten er ook een paar bekende koppen tussen zoals onze eigenste Whispering Sons, Dansende Beren Feest-revelatie Eosine uit Luik en de Kortrijkse bende van Divided. Voor de rest trekt Left of the Dial zoals gewoonlijk vooral de internationale kaart met nieuwe toevoegingen als het Zweedse Girl Scout, de Britse band Moreish Idols en de elektronische punk van CLT DRP. Daarnaast nieuw van de partij: 15 15 (FR), Alien Chicks (UK), Big Special (UK), Bill Nickson (UK), Cardinals (IE), Carriegoss (FR), Eli Winter (US), Former Champ (UK), J Mahon (DE), Jimmy Whispers (US), Lovertown (US), Mss France (FR), Mui Zou (UK/HK), The New Eyes (UK), Otala (UK), Sir Edward (FR), Snake Eyes (UK), Zzheng Sun (CN) en ZZZHARA (US). Ook Nederlandse bands krijgen dit jaar weer volop hun kans zoals L.A. Sagne, M.U.G., Pale Puma, Parker Fans, en Timo van Lierop and The Stardusters. Een hoop te ontdekken namen binnen het spectrum van de gitaarmuziek en voor wie zich graag al eens wil in luisteren, heeft de organisatie een aantal mixtapes gecreëerd. Luisterplezier gegarandeerd!

Left of the Dial gaat volgend jaar door van donderdag 19 oktober tot en met zaterdag 21 oktober. De passe-partout tickets zijn reeds in verkoop en kosten 50 euro. Meer informatie vind je op de website van het festival.

1876 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Whispering Sons - "The Talker"

Whispering Sons is inmiddels een vaste waarde aan het woorden in het Belgische muzieklandschap, of dan toch ten noorden van de taalgrens….
InstagramLiveRecensies

Gary Numan @ OLT Rivierenhof: Multidimensionale tijdreiziger

Tijdloze artiesten die het maximale uit het minimale halen, zijn tegenwoordig een schaars goed. De 65-jarige Gary Numan had eind jaren zeventig…
InstagramLiveRecensies

Rock Olmen 2023 (Festivaldag 1): Perfecte opbouw zonder échte ontploffing

Wie vorig jaar aanwezig was, weet dat Rock Olmen een gezellig buurtfestival is, maar dan wel één dat heel erg ‘rock on’…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.