Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paris Jackson – “hit your knees”

In het afgelopen jaar heeft Paris Jackson haar muzikale vleugels uitgespreid, met de releases van nummers als “Bandaid” en “Just You”. Haar debuutalbum, Wilted zag het daglicht in november 2020 en bevatte de onmiskenbare single “Let Down”. Dit album, mede-geproduceerd door Andy Hull van Manchester Orchestra, markeerde een cirkel die rond was voor de jonge zangeres. Ze vond troost in de muziek van Manchester Orchestra na het verlies van haar vader, Michael Jackson, in 2009.

Met “hit your knees” bewandelt Paris Jackson een muzikaal pad dat doet denken aan de gouden jaren van grunge en alternatieve rock. Dit is het soort muziek waar ze al van droomde toen ze op veertienjarige leeftijd voor het eerst Nirvana en Pixies ontdekte. Het is tevens het eerste nummer waarop ze zich volledig heeft laten gaan, te horen in het derde refrein. De echo’s van de jaren negentig zijn onmiskenbaar aanwezig; het baslijntje in de strofes brengt een knik naar Nirvana, terwijl het krachtigere refrein reminiscenties oproept aan bands als Belly en Veruca Salt. De gitaren krijgen vrij spel en verlenen het nummer een robuuste rockdynamiek, terwijl Jackson’s pakkende zanglijn voor een subtielere noot zorgt. Opmerkelijk is dat “hit your knees” tot stand kwam als onderdeel van Linda Perry’s EqualizeHer-programma, gericht op het aanpakken van genderongelijkheid in de muziekproductie. Deze samenwerking versterkt het belang van de song, niet alleen als een muzikaal statement, maar ook als een bijdrage aan een bredere beweging.

Hoewel fans wellicht reikhalzend uitkijken naar een tweede album, blijft het voorlopig nog even wachten op dit vervolg. Paris Jackson houdt de spanning erin terwijl ze met “hit your knees” een krachtig geluid laat horen dat terugblikt naar het verleden, terwijl het tegelijkertijd de belofte in zich draagt van haar ongetemde toekomst in de muziekwereld.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Paris Jackson - "bandaid"

We kennen Paris Jackson natuurlijk voornamelijk als dochter van, maar dat betekent niet dat de Amerikaanse geen naam probeert te maken voor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.