Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kojaque – “CABRA DRIVE”

Ⓒ Finnegan Travers

Wanneer je denkt aan een bruisende rapscene, denk je niet per se aan Dublin. Toch is de Ierse hoofdstad de thuisbasis van een van de tofste rappers van het moment: Kojaque. Hij ging dit jaar al op tour met Loyle Carner door Australië en mag niet alleen Carner tot zijn fans rekenen, maar ook de heren van Sad Night Dynamite. Met Deli Daydreams leverde Kojaque in 2018 een interessant conceptalbum over het leven van een delimedewerker en in 2021 volgde hij die op met Town’s DeadDie laatste was een pakkende weergave van het stadsleven in Dublin, iets dat ook weer terugkeert op zijn nieuwste single “CABRA DRIVE”.

Tegen een minimalistische beat rapt Kojaque op “CABRA DRIVE” in zijn relaxte flow over die vervreemding die je kan voelen als je na lange tijd terugkeert naar de plaats waar je bent opgegroeid. Hij reflecteert op zijn tienertijd in de Ierse buitenwijk Cabra. “CABRA DRIVE” voelt aan het begin erg romantisch en nostalgisch, een beetje alsof hij terug zou willen naar die tijd, maar halverwege het nummer zit er een twist. We horen opeens een snoeiharde trapbeat en vlijmscherpe bars van Kojaque over de problematiek en onveiligheid in Cabra en deze twist voelt alsof hij zichzelf eraan herinnert dat het echt niet altijd rozengeur en maneschijn was daar. Kojaque levert met “CABRA DRIVE” een ijzersterke nieuwe single af die zelfs een beetje doet denken aan BROCKHAMPTON, eentje die doet snakken naar meer!

Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

259 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

21 Savage - american dream (★★★★): Smaakpalet aan stijlen met eigenwijze flows

Het is eindelijk zover; na zes jaar wachten is 21 Savage er met een nieuw soloalbum. Hoewel hij regelmatig samenwerkt met grote…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Danny Brown - "Tantor"

De Amerikaanse hiphopveteraan Danny Brown is ondertussen 42 jaar oud, toch lijkt de vervaldatum van zijn carrière nog lang niet bereikt. Eerder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jazz Brak - "SABLES MOUVANTS" (feat. Absolem)

Na de krachtige soloplaat die Jazz Brak eerder dit jaar uitbracht, komt hij nu met nieuw solowerk. Dit keer nodigt Jazz de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.