Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kojaque – “WOOF” (feat. Biig Piig)

Ⓒ Finnegan Travers

Over ongeveer anderhalve maand ligt-ie in de schappen: het tweede album van Kojaque. PHANTOM OF THE AFTERS is de opvolger voor het persoonlijke Town’s Dead uit 2021 en de voorproefjes die de Ierse rapper ons al voorgeschotelde, smaken zeer goed. Eerder kregen we het chille “BAMBI” met Gotts Street Park en het keiharde, ijzersterke “CABRA DRIVE” over zijn jeugd in een buitenstad van Dublin. Voor de derde single van PHANTOM OF THE AFTERS schakelde hij een landgenoot in die tevens ook een van de eerste vrienden was die hij maakte in Londen: niemand minder dan indiesensatie Biig Piig vergezelt hem op het zomerse “WOOF”.

De chille beat van “WOOF” voelt als het muzikale equivalent van een late middag aan het eind van augustus, maar de tekst van de track is iets minder vrolijk. Kojaque en Biig Piig dealen op “WOOF” – waarop “Nothin’ On You” van B.o.B. en Bruno Mars een knipoog krijgt! – namelijk met een ruzie die werkelijk nergens heen lijkt te gaan. Hij rapt over de frustraties naar zijn partner toe, terwijl zij in haar typische dromerige fluistervocals geruststellend zingt dat ze ondanks deze onzin wel gewoon met de partner in kwestie wil blijven. Haar zachte stem en zijn puntige bars zorgen voor een fijne, natuurlijke wisselwerking. “WOOF” is een herkenbare track over het eeuwenoude dilemma: zijn al deze ruzies en drama het waard of moet ik er gewoon een punt achter zetten? Het antwoord daarop weten we niet, maar wat we wel weten, is dat “WOOF” een zeer catchy liedje is!

Kojaque’s PHANTOM OF THE AFTERS verschijnt op 27 oktober. Op 28 november staat de Ier in de Botanique.

Facebook / Instagram / Twitter (X) / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

259 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
2023FeaturesInstagram

De beste concertfoto’s van 2023 volgens onze fotografen

Zoals we eerder al aangaven bij de mooiste albumhoezen van 2023: het visuele is bij muziek minstens even belangrijk als de klank….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kojaque - "CABRA DRIVE"

Wanneer je denkt aan een bruisende rapscene, denk je niet per se aan Dublin. Toch is de Ierse hoofdstad de thuisbasis van…
InstagramLiveRecensies

Biig Piig @ Botanique (Rotonde): Wisselvallige start van het weekend

De Ierse Jessica Smyth, die we beter kennen als Biig Piig, bracht eerder dit jaar haar debuutalbum Bubblegum uit. Daarop hoorden we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.