Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KennyHoopla – “keep a window open//”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De naam KennyHoopla duikt de laatste tijd steeds vaker op. Lui kan je hem moeilijk noemen want met de regelmaat van de klok brengt hij nieuwe singles uit, waarmee hij zeker de aandacht naar zich toe weet te trekken. Een van zijn recente samenwerkingen was met Bloc Party voor het nummer “Keep It Rolling”, dat aan het begin van de zomer werd uitgebracht. KennyHoopla lijkt een opkomende kracht te zijn die niet bang is om verschillende stijlen uit te proberen en samen te werken met gevestigde namen.

In zijn nieuwste single, “keep a window open//”, lijkt KennyHoopla een andere muzikale richting te verkennen. Waar hij eerder de neiging had om samen te werken met blink-182’s drummer Travis Barker, kiest hij nu voor een drumcomputer in plaats van een menselijke beat. Hiermee verlaat hij het scherpe geluid van poppunk en omarmt hij een meer ingetogen indierockstijl, vergelijkbaar met wat te horen was op zijn eerdere ep how Will i rest in peace if i’m buried by a highway?//. Misschien heeft zijn recente samenwerking met Bloc Party zijn muzikale horizon verbreed, aangezien bepaalde elementen in het nummer ons onvermijdelijk doen denken aan de klanken van Kele Okereke’s band. Het nummer wordt gedreven door een strak baslijntje dat vergezeld komt van een gitaar dat een fijn riedeltje speelt.

Een interessante noot is dat KennyHoopla zich momenteel in onze regio bevindt en gepland staat om zondag op te treden tijdens het Pukkelpop. Hij zal zijn kunsten vertonen op het Backyard-podium, en het optreden staat gepland voor ongeveer 17:00 uur. Voor degenen die nieuwsgierig zijn naar KennyHoopla’s ontwikkeling en experimenten, kan dit optreden een kans zijn om hem te ontdekken.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KennyHoopla - "SABOTAGE//" (feat. Travis Barker)

Kenneth La’ron, voor de vrienden beter bekend als KennyHoopla, moet één van de hardst werkende artiesten van het moment zijn. Midden mei…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.