Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bloc Party & KennyHoopla – “Keep It Rolling”

© CPU – Peter Verstraeten

Fans zullen het misschien niet graag toegeven, maar de absolute hoogdagen van Bloc Party liggen toch echt wel een dik decennium achter ons. De band rond Kele Okereke nam echter wel een vrij lange pauze, maar is sinds vorig jaar helemaal terug van weggeweest in de vorm van Alpha Games. Die plaat werd met gemengde gevoelens ontvangen, al bleek achteraf dat het gevoel van ‘willen maar niet kunnen’ de sterkste nasmaak vormde. Daar willen de Britten allemaal niet van weten, gezien ze met “High Life” alweer een zomers nummer uitbrachten. Een nieuwe plaat lijkt dus in de maak, want met “Keep It Rolling” verschijnt er nu opnieuw een single. Nu met KennyHoopla.

Deze nieuwste creatie is minder plat dan de vorige, al heeft dat vooral te maken met KennyHoopla. De combinatie tussen de stem van de Amerikaanse poppunker en de sound van Bloc Party, die hierdoor overigens een pak hedendaagser klinkt, zorgt voor een vrij knallende song met een vleugje melancholie. Je voelt echter wel permanent dat er iets borrelt; iets dat er geleidelijk aan alsmaar feller doorkomt. Ergens halverwege het nummer worden de riffs ietsje steviger en loert een ontploffing om de hoek. Die komt er uiteindelijk niet helemaal, waardoor we de ‘so was it worth it?’ met een twijfelachtige ‘ja’ moeten beantwoorden. Al bij al dus wel een degelijke release, deze “Keep It Rolling”.

KennyHoopla staat op zondag 20 augustus op Pukkelpop.

Bloc Party: Facebook / Instagram
KennyHoopla: Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single KennyHoopla - "keep a window open//"

De naam KennyHoopla duikt de laatste tijd steeds vaker op. Lui kan je hem moeilijk noemen want met de regelmaat van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.