Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Petey – “Did I Mention I’m Sorry”

Petey staat op dit moment in de schijnwerpers en vermaakt zijn publiek niet alleen met zijn muzikale talent, maar ook met komische video’s die zijn singles steevast vergezellen. Met maar liefst anderhalf miljoen volgers op TikTok heeft hij een trouwe fanbase weten op te bouwen. De muziekcarrière van de Amerikaan heeft recentelijk een nieuwe impuls gekregen dankzij een platencontract bij Capitol Records. Die werd vorige maand aangekondigd bij de release van “I’ll Wait”, tevens het eerste nummer van zijn aanstaande album USA. We krijgen met “Did I Mention I’m Sorry” een nieuwe single om ons vast warm te maken voor die plaat.

In de muzikale sfeer van zijn nieuwste single weet Petey zijn vertrouwde indierockgeluid te handhaven, zoals steeds met een onmiskenbaar gepolijste sound. Een zachte, elektronische drum en een gitaar vormen de kern in het begin van het lied, samen met Petey’s aanstekelijke zanglijn. Het nummer komt echter pas tot leven in het refrein, waar het losbarst met krachtige vocalen en het geheel haast lijkt te exploderen. Vanaf dat punt is er geen houden meer aan, want vanaf dan raast de energie onverminderd door. Eén ding is zeker: met “Did I Mention I’m Sorry” heeft Petey bewezen dat zijn muziek zich niet laat vangen in een simpele verontschuldiging, maar juist een krachtige boodschap van muzikale opwinding uitdraagt.

Later dit jaar gaat Petey op tour in de Verenigde Staten. Wat Europa betreft, blijven de details voorlopig nog even in nevelen gehuld. Zijn album USA verschijnt op 22 september.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bad Nerves - "USA"

De Amerikaanse droom, menig artiest heeft in zijn slaap al eens gedroomd van die grote doorbraak in de Verenigde Staten. Voor Bad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.