Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Clockworks – “Westway”

© Jan Klos

In de schaduw van de eeuwig tikkende klokken van muzikale verandering en experimentatie, doemt The Clockworks op als een stralende ster in het firmament van alternatieve rock. Met hun onnavolgbare geluid hebben ze reeds een duizelingwekkende hoogte bereikt binnen de muziekwereld en dit wordt des te meer geïllustreerd door hun benoeming tot een van De Grote Beren Van Morgen bij Dansende Beren in het jaar des Heren 2021. De hartstocht en de rauwe energie die deze Ierse band in hun muziek injecteert, is als een briesje dat over het muzieklandschap waait, en met reikhalzend verlangen kijken we uit naar hun aankomende debuutalbum dat op glorieuze wijze het licht zal zien op de tiende dag van november.

In nieuwste single “Westway” schetsen The Clockworks met een meesterlijke penseelstreek een sonische landschap dat naadloos past binnen het weefsel van het aanstaande album Exit Strategy. De genadeloze ritmische kern, de gelaagde gitaartapijten en de introspectieve lyrics creëren een luisterervaring die zowel vertrouwd als uitdagend aanvoelt. Als het sluitstuk van dit aankomende album fungeert “Westway” als een muzikale wegwijzer die ons dieper leidt in de gelaagde klankwereld die The Clockworks zo meesterlijk hebben opgebouwd. Het is alsof je wordt uitgenodigd om door een doolhof van emoties te dwalen, waarbij elk geluid en elke noot een nieuwe hoek om onthult.

Doch, laat het gezegd zijn dat “Westway” een passende introductie is voor het album en tevens een teken dat dit werk wellicht een bescheiden afwijking is van het kenmerkende geluid van The Clockworks. Dit nummer is als een fonkelende edelsteen die de verscheidenheid en diepte van hun songwriting-vermogens in de schijnwerpers zet. Terwijl ze de grenzen van hun eigen artistieke grenzen aftasten, bewijzen ze eens te meer dat hun muzikale reis bezaaid is met onvoorspelbare wendingen en verrassende inzichten. De toekomst, gedragen op de vleugels van “Westway”, belooft een continuüm van betovering en sonische ontdekking met The Clockworks als onze gewaardeerde gidsen.

Op 10 november verschijnt Exit Strategy.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

The Clockworks @ Ancienne Belgique (AB Box): De tijd is rijp

Eind vorig jaar verscheen met Exit Strategy het debuutalbum van de Ieren van The Clockworks. De band wist er een ferme indruk…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter maakt affiche compleet met 22 nieuwe namen!

Al bekomen van de dertien nieuwe namen die Pukkelpop vanochtend op je los liet? Goed, want er volgt nóg meer festivalnieuws! Dat…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.