Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Hotel Lux – “Vice”

© CPU – Chris Stessens

Het stof is nog niet eens op het debuutalbum Hands Across the Creek gaan liggen of daar is Hotel Lux al terug met een gloednieuw nummer. De band bracht eind januari eindelijk het debuutalbum uit, maar het mag duidelijk zijn dat de Britten niet bij de pakken blijven zitten. “Vice” werd al uitgedeeld bij de release van het album aan een selectief publiek, maar nu mag ook het plebs luisteren naar wat de single zo uniek maakt. Nadat het nummer uitvoerig live werd getest en al heel lang meegaat in de liveshows, paste het uiteindelijk niet op het debuut. Uitstel is weliswaar geen afstel en er werd wat aan gewerkt om het uiteindelijk toch aan de fans te laten horen.

“Vice” laat meteen horen wat Hotel Lux zo uniek maakt. De vettige, Britse stem van Lewis Duffin, een coole gitaarlijn en natuurlijk ook een duidelijk duistere invloed. De single is weliswaar geen snedige rocker zoals ze er al eerder maakten, maar eerder een coole postpunksong waarbij samenzang centraal staat in het refrein. De attitude waarmee de single uiteindelijk gebracht wordt, maakt alles goed en de furiositeit van Duffin in combinatie met swagger van de muziek zorgt voor een simpele, maar effectieve combinatie.

Op 17 september speelt de band op Leffingeleuren in Leffinge.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

3621 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Leffingeleuren 2023 (Festivaldag 3): Het einde van de festivalzomer 2023

De laatste dag van Leffingeleuren begon onder grijze wolken, maar uiteindelijk kwam de zon erdoor waardoor iedereen toch met een grote glimlach…
InstagramLiveRecensies

Hotel Lux @ Trix (Café): Fish and chips als ontbijt

Vernoemd naar een communistisch hotel waar heel wat buitenlandse communisten onderdak vonden in ballingschap, om uiteindelijk toch gezuiverd te worden door Stalin….
LiveRecensies

Left of the Dial (Dag 2): Collectieve inspanning

Dag twee op Left of the Dial, maar van vermoeidheid was er nog helemaal geen sprake bij zowel de bands als het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.