Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tones And I – “The Greatest”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Twee jaar geleden bracht Tones And I haar debuutalbum, Welcome to the Madhouse, uit. Toch kennen we haar langer dan dat, want met haar hit “Dance Monkey” kon ze van wereldwijde roem genieten, al bewees ze niet te passen in de categorie van ‘one hit wonder’. Haar debuutplaat schetste een beeld van haar muzikale stijl: dansbaar, poppy en bovenal aangenaam om naar te luisteren, iets dat ze dit jaar volledig lijkt om te gooien als we eerdere single “I Am Free” mogen geloven. Met haar nieuwe single zet de Australische die trend verder.

“The Greatest” opent met strijkers, waardoor we aanvankelijk het gevoel krijgen dat dit een wederom een zacht nummer zal zijn. Verkeerd gedacht, want die kenmerkende beat van Tones And I vervoegt het geheel al snel, maar zorgt voor een onheilspellend gevoel in plaats van iets dansbaars. Toch is er niks duisters aan deze nieuwe single, want de Australische schreef het als supportlied voor haar nationale elftal in het wereldkampioenschap voetbal dat momenteel aan de gang is. Tijdens het refrein zet de zangeres haar keel wijd open, terwijl de muziek eerder overschakelt naar iets elektronisch en achtergrondzang haar vervoegt. Met iets meer dan vijf minuten overtuigt Tones And I op een andere, nieuwe manier waarmee ze zichzelf dit jaar heruit lijkt te vinden. Een aangename single en een mooi anthem voor het Australische vrouwenelftal.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Macklemore @ Vorst Nationaal: Geen slechte dag

Voor de hoogdagen van Macklemore moeten we ondertussen al een dikke tien jaar terug in de tijd. De Amerikaanse rapper scoorde toen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tones And I - "I Am Free"

Als we Tones And I zien staan, denken we nog steeds aan de hit “Dance Monkey“. Niet verwonderlijk, want het is natuurlijk…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Macklemore - "CHANT" (feat. Tones And I)

Macklemore is zo’n artiest die in 2012 een commercieel sterk album uitbracht met The Heist, om er daarna voor de rest van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.