Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Macklemore – “CHANT” (feat. Tones And I)

© CPU – Ymke Dirikx

Macklemore is zo’n artiest die in 2012 een commercieel sterk album uitbracht met The Heist, om er daarna voor de rest van zijn leven van te blijven profiteren. Niet veel later keerde de Amerikaan zijn kompaan Ryan Lewis dan ook de rug toe, waarna het eigenlijk nog meer bergaf ging. Oké, een nummer als “Glorious” of zijn samenwerking met Martin Garrix “Summer Days” zorgden er uiteindelijk nog voor dat de man met regelmaat op de radiozenders passeerde, maar echt kwalitatief goeie tracks waren dat nu ook weer niet. Het is daarom dat we een beetje sceptisch waren toen de man voor het eerst sinds 2017 (rariteiten zoals soundtracks en coronaprojectjes niet meegerekend) nog eens met een echt solonummer op de proppen kwam.

Voor “CHANT” riep Macklemore de hulp in van de Australische Tones And I (die na het succes van “Dance Monkey” ook niet veel meer bereikte) en dus hielden we ons hart nog wat meer vast. Wie teleurstelling verwacht kan gelukkig alleen maar positief verrast worden, want de comeback van de Amerikaan mag er uiteindelijk echt wel zijn. Het nummer start met een herhaaldelijke pianoriedel, terwijl de man zijn terugkeer letterlijk aankondigt. Op die manier komt er alsmaar meer tempo in de single, waardoor het geheel ook alsmaar grootser klinkt. Tones And I neemt het refrein dan voor haar rekening, dat op zijn beurt nog een tikkeltje krachtiger binnenkomt. Natuurlijk zit er ook een afgelikt poppy en commercieel randje aan “CHANT”, maar door de rest van de track valt dat eigenlijk makkelijk door de vingers te zien. Macklemore is met andere woorden terug van weggeweest, en dat sterker dan verwacht.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2113 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Tones And I - "The Greatest"

Twee jaar geleden bracht Tones And I haar debuutalbum, Welcome to the Madhouse, uit. Toch kennen we haar langer dan dat, want…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Macklemore, Dry Cleaning en meer naar Pukkelpop 2023!

Nu de paaseitjes zijn verteerd en de examens zijn ingevuld, ziet ook Pukkelpop zijn kans schoon om uit zijn lenteslaapje te ontwaken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.