Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single By Storm – “Double Trio”

© Parker Corey

Rapper Ritchie With a T en producer Parker Corey, 2/3 van het voormalige raptrio Injury Reserve, moesten in 2020 plotseling afscheid nemen van collega en dierbare vriend Stepa J. Groggs. Zijn plotseling overlijden was een immens zware klap voor de groep en dat was te horen op het donkere, experimentele, maar ook briljante album By The Time I Get To Phoenix. Na een laatste tour, die onder andere ook in de Botanique in Brussel passeerde, gaan Ritchie With a T en Parker Corey nu verder onder een andere naam. By Storm is de nieuwe naam van het duo, een verwijzing naar het slotnummer van hun laatste album als Injury Reserve, dat “Bye Storm” heet.

Naast een nieuwe naam, is er ook een nieuwe single: “Double Trio”. De song is maar liefst zeven minuten lang, maar staat nooit stil. Het nummer begint met vage, willekeurige elektronische geluiden en Ritchie die een eerlijke en pijnlijke verse rapt over de dood van Stepa J. Groggs en hoe moeilijk het is om opnieuw te beginnen. Jazzy piano akkoorden overspoelen de track daarna en geven het nummer meer kleur. Na een tweede verse van Ritchie is het producer Parker Corey die het voortouw neemt en de song alle kanten op laat gaan, van jazz tot glitchy electronica. Het is duidelijk dat By Storm zich niet tot één genre wil limiteren. “Double Trio” is zowel een nieuwe start als een mooi eerbetoon aan Stepa J. Groggs.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

RiTchie - Triple Digits [112] (★★★½): Zelfzorg buiten de lijntjes

Het is een tijdlang onduidelijk geweest hoe de weg van Nathaniel Ritchie verder zou lopen. Na het overlijden van bandgenoot Stepa J….
AlbumsFeatured albumsRecensies

Norah Jones - Visions (★★★): Jazz in een souljasje

Met wereldwijd vijftig miljoen verkochte platen en negen Grammy Awards op haar schouw hoeft de Amerikaanse zangeres Norah Jones het al lang…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.