Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single MAY-A – “Something Familiar”

© Maybelle Theiu

Maya Cumming is een Australische singer-songwriter, bekend onder de artiestennaam MAY-A en hoewel de naam bij veel mensen waarschijnlijk nog geen belletje doet rinkelen, is de relatief nieuwe artiest wel al goed op weg om steeds bekender te worden. In februari 2022 bracht ze “Say Nothing” uit met Australische muzikant en producer Flume, waarmee Cumming alvast haar eerste hitje scoorde. Dat succes kon ze even verder zetten door eind vorig jaarhet voorprogramma van 5 Seconds of Summer te verzorgen tijdens hun shows in Australië, en eerder dit jaar reisde ze nog door Europa als het voorprogramma van Wallows. Sinds dan speelde ze ook al enkele uitverkochte shows in het Verenigd Koninkrijk en Australië. Dus dat MAY-A goed op dreef is, kan je dus wel zeggen.

“Something Familiar” is MAY-A’s vierde single dit jaar en surft verder op de moderne poppunk-golf die de Australische met haar vorige singles creëerde. De vrolijke gitaar aan het begin van het lied maakt ons meteen goedgezind en brengt ons in een zomerse sfeer. Het catchy refrein is makkelijk mee te zingen en de eenvoudige drumpatronen zorgen ervoor dat we ons hoofd niet stil kunnen houden. Hoewel MAY-A’s muziek vooral een jonger publiek aantrekt, zou de algemene radioluisteraar dit ook wel zeker kunnen appreciëren. De vernoemde kwaliteiten van deze nieuwe single zijn ook terug te vinden in de vorige drie singles, waardoor we al snel een samenhang horen tussen de nummers en niet het onvermijdelijk is dat er een groter project in aantocht is. De singles tot nu toe klinken veelbelovend en wij zijn alvast benieuwd.

Facebook / Instagram / Website 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Crumb – AMAMA (★★★★): Koortsachtige zoektocht

Er zijn van die bands die niet gemaakt zijn voor overdag. Crumb is er zo eentje. Het is het type band dat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lenny Kravitz – Blue Electric Light (★★★½): Vintage Kravitz met een scheut Prince

“Let Love Rule”, “Mr Cab Driver”, “Are You Gonna Go My Way?”, “Always On The Run”, “Fly Away”, “It Ain’t Over ‘Till…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bearings - "Stormy Weather"

Afgelopen jaar was echt een prima poppunkjaar, waar we vooral Bearings als revelatie zagen schitteren. De Canadese band bracht namelijk vorig jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.