Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Burna Boy – “Big 7”

© CPU – Chris Stessens

De status van de African Giant liep de voorbije maanden in onze contreien een deukje op toen Burna Boy in juni een volgeladen Gelredome na uren wachten teleurgesteld de Arnhemse nacht instuurde. De vlucht van de Afrikaanse held was te laat vertrokken om het podium van de arena tijdig te kunnen halen. Ook bij het inhaalconcert vorige week, dat deze keer niet uitverkocht was, stelde de Nigeriaan het geduld van de fans op de proef door bijna twee uur later dan gepland op het podium te verschijnen. Dat ook het Colours of Ostrava festival in Tsjechië onlangs te maken kreeg met een no show van de vaandeldrager van de afrobeat, zorgt er uiteraard verder voor dat de reputatie van Burna Boy als betrouwbare performer wat begint te wankelen. Vooralsnog geven we Damini Ogulu echter maar wat graag de mantel der liefde om onder te schuilen. Wanneer de man komt opdagen, staat hij namelijk nog steeds garant voor een heerlijk energieke show en zijn unieke sound blijft een toegankelijke poort naar genres die onze Lage Landen doorgaans niet zo vlot bereiken. Op dat vlak is ook de nieuwe single “Big 7” weer een fijn postkaartje.

Het nieuwe nummer komt met moeite boven de twee minuten uit, maar op die korte tijd weet Burna Boy ons vlotjes mee te nemen naar de stranden van Lagos. Het opent op een lijzige beat en de ‘Big 7’ uit de titel die als een soort mantra herhaald wordt, alvorens vergezeld te worden door een vlotte drumbeat en de fijne flow van Burna Boy. De toon van het nummer is meteen gezet, met een zomerse sfeer die de bovenhand neemt. Burna Boy doet weliswaar niks op het korte nummer dat we nog niet eerder van de man gehoord hebben, maar etaleert wel nog eens waarom zijn combinatie van afrobeat, hiphop en dancehall wereldwijd zoveel zieltjes blijft winnen.

“Big 7” is de voorloper van het alweer zevende studioalbum van de Nigeriaanse superster. I Told Them…  verschijnt namelijk op 25 augustus. Of ook die nieuwe langspeler een paar intrigerende samenwerkingen zal bevatten? Daar lijkt alvast naar gehint te worden met de videoclip van deze eerste single, die cameo’s van onder andere Busta Rhymes en RZA van de Wu-Tang Clan bevat.

Facebook / Instagram

 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

21 Savage - american dream (★★★★): Smaakpalet aan stijlen met eigenwijze flows

Het is eindelijk zover; na zes jaar wachten is 21 Savage er met een nieuw soloalbum. Hoewel hij regelmatig samenwerkt met grote…
LiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2023 (Festivaldag 2): Regen en verkleumde konijnen

‘I’ll huff and I’ll puff and I’ll blow your house in!’ Het is dat we niet in sprookjes geloven, anders hadden we gedacht dat er een grote…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Anderson .Paak, Roddy Ricch, Burna Boy en meer naar Les Ardentes 2022!

Les Ardentes strooit de laatste dagen weer met flink wat namen en is goed op weg om zijn strafste line-up tot nog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.