Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single James Blake – “Loading”

© CPU – Larissa Zenner

Er zijn zo van die artiesten die zichzelf helemaal opnieuw uitvinden, maar tegelijkertijd ook gewoon trouw blijven aan hun eigenheid. James Blake de patroonheilige van dat soort muzikanten noemen, is niet eens echt overdreven, daar de man op zijn recentste plaat Friends That Break Your Heart bijvoorbeeld nog veelal naar melancholie neigde en het aankomende Playing Robots Into Heaven zijn soelaas vooral lijkt te vinden bij elektronische klanken. Eerste voorsmaakje “Big Hammer” werd namelijk een vier minuten durende trip vol duistere elektronica en ruwe garage-invloeden. Het nieuwe “Loading” ligt ergens in dezelfde lijn, maar klinkt toch ook weer helemaal anders. En zo doet de Brit zijn imago zelfs binnen de tien minuten alle eer aan.

Deze nieuwste creatie flirt met de grens van vijf minuten, maar verveelt op geen enkel moment. Bij de eerste tonen lijkt het vooral melancholie te zijn dat de plak zwaait, maar dan steekt een zwoele beat de kop op en zakken we bijgevolg een paar verdiepen richting clubniveau. Het zijn die twee componenten die elkaar steeds blijven afstoten en opzoeken tijdens “Loading”, wat voor een gigantisch interessante wisselwerking zorgt en naarmate het nummer vordert zelfs kippenvel teweegbrengt. Een soort overrompelende tranen-op-de-dansvloersfeer zorgt voor rust en glitter; een single die met andere woorden nog wat meer water in onze mond doet lopen in de aanloop naar Playing Robots Into Heaven.

Playing Robots Into Heaven verschijnt op 8 september. Op 21 september staat James Blake in Vorst Nationaal en op 26 september in Poppodium 013.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2120 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

James Blake, Bicep, Netsky, Nia Archives en meer bij de eerste namen van Dour 2024!

Maandag startte de voorverkoop van Dour en dat kon alleen maar betekenen dat er ook een eerste lading namen zat aan te…
InstagramLiveRecensies

James Blake @ Vorst Nationaal: Niet van de poes

Er zijn artiesten die keer op keer de poging ondernemen om zichzelf heruit te vinden. Voor de ene pakt dit al iets…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.