Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Animal Collective – “Soul Capturer”

© Hisham Akira Bharoocha

De leden van Animal Collective beleven al een hele tijd een creatieve en productieve piek. De voorbije jaren hebben ze tal van projecten laten horen aan de buitenwereld met als hoogtepunt hiervan Time Skiffs, dat vorig jaar uitkwam. Dit was het eerste album in jaren waar nog eens alle vier de leden te horen waren. Met die plaat onder de arm trokken ze veel de baan op, maar tijdens de concerten was het viertal al volop bezig met het spelen van nog nieuwer werk. Al snel bleek dat er genoeg materiaal geschreven was om nog een album op te nemen en dat werd gebundeld op Isn’t It Now?. Hieruit kregen we eerder al het epische “Defeat” te horen, een suite die maar liefst tweeëntwintig minuten in beslag neemt. Vandaag is het tijd om “Soul Capturer” te beluisteren.

“Soul Capturer” gaat over hoe bepaalde verleidingen, zoals de online wereld, ons in de greep houden. Zo slaagt die er soms in om van onze hoogste hoogtes, onze diepste dalen te maken. Dat vertaalt de groep naar een geluid dat, net als “Defeat”, bijzonder warm, comfortabel en tegelijk diepgaand en volwassen klinkt. Animal Collective neemt hier wat afstand van hun meest extreem en energiek werk en bouwt verder op het gelaagde en sfeervolle geluid dat ze de voorbije twintig jaar ook al dikwijls meesterlijk lieten horen. Doorheen de dikke wolk van dromerige gitaren straalt de samenzang van Avey Tare, Panda Bear en Deakin. Ze laten de meest speelse en aangename melodieën horen op deze single. “Soul Capturer” vloeit op een organische manier verder van strofe naar strofe en landt uiteindelijk in een poel van experimentele stemklanken en knisperende snaren. We kunnen niet wachten om te ontdekken tot welk album deze outro leidt.

Isn’t It Now? verschijnt op 29 september via Domino Records.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Animal Collective - Isn't It Now? (★★★★): Blijven experimenteren zonder pretentieus te worden

Fans van de Amerikaanse experimentele popgroep Animal Collective worden de laatste jaren behoorlijk verwend; er waren soloprojecten, soundtracks en met Time Skiffs…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Animal Collective - "Defeat"

De leden van Animal Collective zijn al vele jaren bezig met hun muzikale avonturen, maar tegenwoordig lijken ze zich in een bijzonder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Avey Tare - "The Musical" & "Hey Bog"

De leden van Animal Collective lijken altijd wel bezig te zijn met iets. Vorig jaar kwam het viertal nog eens samen naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.