Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Romy – “The Sea”

© Bryan Novak

We hebben er een hele tijd op moeten wachten, maar deze zomer verschijnt dan eindelijk het debuutalbum van Romy Madley-Croft. Sinds The xx op een laag pitje draait en de drie bandleden hun eigen horizonten trachten te verkennen, bleef het bij de zangeres veelal bij enkele losse singles. Daaronder zaten twee samenwerkingen met Fred again.., maar ook een paar fijne nummers als “Enjoy Your Life” en “Lifetime“. Nu Mid Air bijna het levenslicht ziet, komen de singles logischerwijs frequenter ter wereld. Enkele weken na het donkere “Loveher” is er zo bijvoorbeeld nu alweer een opvolger in de vorm van “The Sea”.

Die nieuwste creatie ligt vanzelfsprekend in lijn met de vorige, al klinkt deze wel nog een tikkeltje dansbaarder. Het nummer hangt namelijk aan elkaar met een duistere beat, die langs de ene kant vrij mysterieus en aan de andere kant heel discofunkachtig klinkt. “The Sea” golft dus lekker in het midden tussen verschillende werelden, al blijkt ook vandaag stilstaan niet tot de opties te behoren. De single leent zich namelijk perfect tot een zwoele club in de vroege uurtjes. Dat Fred again.. de productie voor zijn rekening nam zal daar zeker voor iets tussen zitten, al is het natuurlijk vooral Romy zelf die in de schijnwerpers treedt. Donker en dansbaar, het lijkt haar handelsmerk te worden. En dat hebben we maar al te graag!

Mid Air verschijnt op 8 september.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1967 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Romy @ Botanique (Orangerie): Club Mid Air

We schrijven 11 oktober 2009. De dan rijzende ster The xx stelt zijn zelfgetitelde debuutplaat voor in de Rotonde van de Botanique….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single JJ Grey & Mofro - “The Sea”

Fans van JJ Grey & Mofro hadden de hoop al bijna opgegeven, maar na acht lange jaren sinds het uitbrengen van Ol’…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Romy - Mid Air (★★★★): Alle kleuren van de regenboog

We zullen eens beginnen met een straf statement: The xx heeft ons jarenlang voorgelogen. Nadat het drietal in 2017 het nogal matige I…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.