Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Romy – “The Sea”

© Bryan Novak

We hebben er een hele tijd op moeten wachten, maar deze zomer verschijnt dan eindelijk het debuutalbum van Romy Madley-Croft. Sinds The xx op een laag pitje draait en de drie bandleden hun eigen horizonten trachten te verkennen, bleef het bij de zangeres veelal bij enkele losse singles. Daaronder zaten twee samenwerkingen met Fred again.., maar ook een paar fijne nummers als “Enjoy Your Life” en “Lifetime“. Nu Mid Air bijna het levenslicht ziet, komen de singles logischerwijs frequenter ter wereld. Enkele weken na het donkere “Loveher” is er zo bijvoorbeeld nu alweer een opvolger in de vorm van “The Sea”.

Die nieuwste creatie ligt vanzelfsprekend in lijn met de vorige, al klinkt deze wel nog een tikkeltje dansbaarder. Het nummer hangt namelijk aan elkaar met een duistere beat, die langs de ene kant vrij mysterieus en aan de andere kant heel discofunkachtig klinkt. “The Sea” golft dus lekker in het midden tussen verschillende werelden, al blijkt ook vandaag stilstaan niet tot de opties te behoren. De single leent zich namelijk perfect tot een zwoele club in de vroege uurtjes. Dat Fred again.. de productie voor zijn rekening nam zal daar zeker voor iets tussen zitten, al is het natuurlijk vooral Romy zelf die in de schijnwerpers treedt. Donker en dansbaar, het lijkt haar handelsmerk te worden. En dat hebben we maar al te graag!

Mid Air verschijnt op 8 september.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2126 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult aan met Fontaines D.C., Romy, Inhaler, Sugababes en meer!

De krokusvakantie is voorbij, dus keert ook de organisatie van Pukkelpop terug naar het bureau. Dat betekent met andere woorden dat er…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
InstagramLiveRecensies

Romy @ Botanique (Orangerie): Club Mid Air

We schrijven 11 oktober 2009. De dan rijzende ster The xx stelt zijn zelfgetitelde debuutplaat voor in de Rotonde van de Botanique….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.