Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Romy – “Enjoy Your Life”

In een vorig (en hopelijk toekomstig) leven nog frontvrouw van The xx, maar tegenwoordig doet Romy Madley-Croft het gewoon in haar eentje. De Britse richt zich binnen de grenzen van haar soloproject veelal tot de dansvloer, getuige ook het feit dat ze al eens durft samenwerken met vrienden Fred again.. en HAAi, zoals op eerdere singles “Strong” en “Lights Out“. Dat zijn overigens meteen ook een van de weinige nummers die de zangeres/producer/dj op haar solopalmares heeft staan, al lijkt daar nu snel verandering in te komen. Met een hele reeks shows op de planning voor komende zomer, ziet het ernaar uit dat ook een debuutplaat in het verschiet ligt. Met “Enjoy Your Life” krijgen we daar alvast een voorsmaakje uit te horen, met, naast Romy zelf, ook niemand minder dan Fred again.. en Jamie xx achter de knoppen.

Voor haar nieuwste creatie ging Romy aan de slag met samples uit “La Vita” van Beverly Glenn-Copeland, al is daar zo goed als niets meer van te horen in “Enjoy Your Life”. Het nummer hangt namelijk aan elkaar met een disco-achtig baslijntje en zo springt ook de Britse op de dansbare hypetrein, waar het halve poplandschap al een tijdje op vertoefde. Gelukkig heeft de zangeres/producer er alles aan gedaan om van deze single geen dertiende in een dozijn te maken; iets wat zijn vruchten afwerpt. Stilstaan behoort namelijk niet tot de opties, want terwijl Romy haar herkenbare stem over het geheel giet, staan wij al lang te dansen op een glitterende beat met hier en daar een dromerig randje. Tegen het einde gooit ze er zelfs nog een leuke twist tegenaan, wat van “Enjoy Your Life” gewoonweg een hele leuke dansplaat maakt.

Op zaterdag 27 mei staat Romy op CORE Festival in Brussel.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1878 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Romy - Mid Air (★★★★): Alle kleuren van de regenboog

We zullen eens beginnen met een straf statement: The xx heeft ons jarenlang voorgelogen. Nadat het drietal in 2017 het nogal matige I…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Romy - "The Sea"

We hebben er een hele tijd op moeten wachten, maar deze zomer verschijnt dan eindelijk het debuutalbum van Romy Madley-Croft. Sinds The…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Romy - "Loveher"

‘Ik ken die precies van ergens’, hoorden we onlangs nog toen Romy plaatjes stond te draaien op CORE Festival. De zangeres van…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.