Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chris Stapleton – “White Horse”

Chris Stapleton, de veelzijdige muzikant die als een ware tornado door het countrymuzieklandschap raast, behoeft geen introductie meer. Althans niet in de Verenigde Staten. Aangezien country een pak populairder is aan de andere kant van de grote plas, blijft zijn muziek hier een beetje onderbelicht. Zijn muzikale veelzijdigheid en indrukwekkende vocalen hebben hem tot een opmerkelijke naam gemaakt in de muziekindustrie. Zelfs nog vóór de aankondiging van dit nieuwe album was Stapleton bezig aan een druk jaar. In februari bracht hij het volkslied ten gehore tijdens de SuperBowl LVII. Vervolgens verscheen hij in mei in de Disney+ muzikale serie The Muppets Mayhem. Alsof dat nog niet genoeg was, was hij afgelopen maand te horen op een gloednieuw nummer van Carly Pearce, getiteld “We Don’t Fight Anymore”. Adelbrieven waar je toch mee onder de mensen kan komen.

Met zijn nieuwste single “White Horse” lijkt Stapleton zich te richten op zijn sterke kant als cross-genre-artiest. De tekst over cowboys die ‘in de zonsondergang verdwijnen’ creëert een klassieke countrysfeer, maar de met elektrische gitaar gedreven arrangementen neigen eerder naar pure rockmuziek. Met een dikke geluidsmuur die een krachtige harmonische progressie levert en een gitaarsolo die meer doet denken aan Lynyrd Skynyrd dan aan Chet Atkins. Doorheen de song is het alsof we zelf op het witte paard zitten met het trappelende tempo dat meer dan vier minuten lang hetzelfde tempo behoudt. Stapletons heldere, hemelse vocalen kunnen de concurrentie aangaan met de krachtige zangers die doorgaans de hitlijsten domineren.

Het aankomende vijfde studioalbum van Chris Stapleton, Higher, zal op 10 november verschijnen via Mercury Nashville. Geproduceerd door Stapleton zelf, samen met zijn vrouw Morgane Stapleton en zijn langdurige samenwerkingspartner Dave Cobb, belooft Higher een vette kluif te worden. Het wordt het eerste album van de 45-jarige country-superster sinds het veelgeprezen Starting Over uit 2020. Het album zal maar liefst 14 nummers bevatten en volgens een persbericht zullen deze nummers genres overspannen en zich verzetten tegen eenvoudige categorisatie. Met “White Horse” als veelbelovende voorproefje van wat nog komen gaat, kunnen we nauwelijks wachten om te ontdekken welke muzikale verrassingen Chris Stapleton voor ons in petto heeft.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Chris Stapleton - "It Takes a Woman"

Chris Stapleton is een waar icoon in de wereld van de countrymuziek. Voordat hij zelf de schijnwerpers opzocht, schreef hij hits voor…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Indira Paganotto & Nina Kraviz - "white horse"

Indira Paganotto is een van de opkomende talenten in de technowereld, al twijfelen we of we haar zo nog wel kunnen noemen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.