Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lime Garden – “Nepotism (baby)”

© CPU – Joost Van Hoey

De Britten van Lime Garden stonden vorig jaar in de Charlatan en dat met slechts zes liedjes op hun palmares. De vier vrouwen bewezen daar dat er heel wat potentieel in hun indierock zit. Tijdens hun passage op Best Kept Secret konden ze minder overtuigen, al lag dat misschien ook aan de grootte van de stage waarop ze speelden. Toen hadden ze ook al zeven singles op hun naam staan en met “Nepotism (baby)” voegt de groep een achtste aan hun discografie toe. Deze nieuwe uitgave zou ook op het debuutalbum staan die later dit jaar zou uitkomen, maar helaas hebben we daar voorlopig nog geen andere informatie over.

Als we een lijstje zouden maken met als onderwerp ‘woord van het jaar’, dan zouden we de term ‘nepo baby’ daar zeker opzetten. Over het woord zijn al menig artikels geschreven en gaat eigenlijk over bekende mensen die hun bekendheid enkel te danken hebben omdat hun ouders ook grote namen waren in die industrie, of veel geld hadden om hun kind te pushen. Lime Garden zingt daarover in “Nepotism (baby)” – uiteraard -, maar de single uit ook kritiek op de maatschappij in zijn geheel dat dit niet enkel in de entertainmentwereld geldt, maar ook op de gewone werkvloer. Leadzangeres Chloe Howard fantaseert erover hoe haar leven geweest zou zijn als zij ook als nepo baby geboren zou zijn. Opvallend aan deze single is het contrast tussen de stevige refreinen, waar de gitaren de hoofdrol nemen en Howards stem eerder naar de achtergrond verdwijnt, en de zachte strofes ertussen, die een beetje aanvoelen als opvangnet na die hevige stukken. Lime Garden brengt met “Nepotism (baby)” opnieuw een aangename single en toont aan wat ze al bewees in de Charlatan: dit is een groep om op de voet op te volgen.

Facebook / Instagram / Twitter / Bandcamp

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

The Boxer Rebellion - Open Arms (★★★): Dessert na een smaakvolle carrière

The Boxer Rebellion is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde acts uit de recente muziekgeschiedenis. De groep bestaande uit Nathan Nicholson,…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Ducks Ltd. - Harm’s Way (★★★½): Eentje om vandaag van te genieten

Duck Ltd. is zo’n indierockband waarvan je verbaasd bent dat ze nog niet meer potten gebroken hebben. Ze hebben dan wel een…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Vaccines - Pick-Up Full of Pink Carnations (★★★): Overwinteren in Californië

What do you expect from The Vaccines? Vlotte popdeuntjes, meebrulbare refreinen en een gezonde dosis eightiesvibes. Drie keer raak met het heerlijk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.