Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle FIZZ – “High in Brighton”

© JP Bonino

‘We should totally start a band!’ moeten Orla Gartland, dodie, Greta Isaac en Martin Luke Brown gedacht hebben op een knotsgekke avond ergens in een Londense flat. En zo geschiedde: de vier vrienden/huisgenoten/muzikanten vormen sindsdien de band FIZZ. Noem het gerust maar een supergroep, want de vier bandleden hebben, de ene al wat meer dan de andere, allemaal hun eigen muzikale projecten. Daarvan zijn die van dodie, de YouTubester, en Orla Gartland, de Ierse singer-songwriter, de meest succesvolle te noemen. Maar het mocht toch iets meer zijn en dus is sinds vandaag de eerste single van FIZZ te horen: “High in Brighton”.

FIZZ heeft duidelijk heel veel plezier gehad met het schrijven en producen van “High in Brighton”. Het is een vrolijk, speels en rebels nummer over ontsnappen aan de realiteit met als symbool een psychedelische versie van de Britse kuststad, inclusief reuzenrad, zevenhonderd ijsjes en de occasionele ‘high’. Wie de eerste tonen hoort, denkt misschien dat Arcade Fire opstaat, maar niets is minder waar wanneer Orla Gartland met haar indrukwekkende, zoete stemgeluid de eerste strofe inzet. Iedereen komt wel ergens in het nummer aan bod: Martin Luke Brown draagt het refrein, Greta Isaac neemt de tweede strofe voor haar rekening en dodie krijgt, met haar lage, zachte en bezwerende stem, de bridge toegewezen en zo overstijgt het geheel de stijlen die we van de individuele bandleden kennen. Uitgelaten geroep, vleugjes klarinet, vrolijke harmonieën en een ontknoping om op los te gaan maken van “High in Brighton” een uiterst zomers nummer.

Zal FIZZ als supergroep uitstijgen boven het individuele succes van zijn leden? Dat valt natuurlijk af te wachten, maar ze zien het alvast groots. Samen met de release van “High in Brighton” kondigde FIZZ vandaag ook enkele shows en de release van hun eerste album aan. Dat heet The Secret To Life en zal op 15 september te horen zijn. En als dat in de lijn van deze eerste single ligt, dan hebben wij die datum alvast aangestipt in onze agenda!

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Orla Gartland - "Little Chaos"

Dat Orla Gartland een bezige bij is, laat ze al enkele jaren zien. Van haar eigen YouTube-kanaal met nummers zoals “Did It…
AlbumsRecensies

FIZZ – The Secret To Life (★★★½): speelse rollercoaster van serieus talent

Er waren eens vier vrienden/huisgenoten/muzikanten die op een doodgewone dag in hun Londense appartement besloten een band op te richten. Het klinkt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIZZ - "You, Me, Lonely"

Normaal gezien zouden we vandaag The Secret to Life, het debuutalbum van de kraakverse supergroep FIZZ, kunnen recenseren, maar daar besliste de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.