Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Cigarettes After Sex – “Bubblegum” & “Stop Waiting”

© CPU – Joost Van Hoey

Er komt weer een reeks zwoele zomeravonden aan; meteen ook de perfecte omstandigheden voor Cigarettes After Sex om terug zijn neus aan het venster te steken. De band rond Greg Gonzalez kan op een vrij grote aanhang rekenen, maar toch is het alweer enige tijd geleden sinds er nieuw materiaal verscheen. Eind vorig jaar was er losse single “Pistol“, maar voor een volledige plaat moeten we al teruggaan naar het in 2019 verschenen Cry. Nu ziet het er echter naar uit dat het Texaanse drietal een nieuw hoofdstuk ingaat, want met het oog op een tour door de Verenigde Staten deze zomer en Europa dit najaar, lost het meteen ook twee nieuwe singles.

Het ding met de muziek van Cigarettes After Sex is natuurlijk dat je op voorhand altijd al een klein beetje weet hoe het zal klinken. Dat is ook deze keer het geval, al lijkt de band wel wat meer te willen experimenteren met die herkenbare sound. “Bubblegum” klinkt bijvoorbeeld net een tikkeltje donkerder dan gewoonlijk, met vanzelfsprekend een bepalende rol voor de bas. Die duisternis wordt ergens ook in evenwicht gehouden door Gonzalez’ zachte stemgeluid en de nog meer herkenbare gitaarklanken. Op die manier kabbelt het nummer zo’n kleine vijf minuten door zonder er echt bovenuit te steken, maar het gaat langs de andere kant wel perfect op in de discografie van de band. Datzelfde geldt eigenlijk ook voor “Stop Waiting”, waar het er iets dromeriger aan toe gaat. Hier is het echter de gitaarlijn die de bovenhand neemt. Opnieuw perfect om bij weg te dromen dus, maar van vernieuwing is er wederom weinig sprake.

Op woensdag 8 en donderdag 9 november staat Cigarettes After Sex in een uitverkochte AFAS Live in Amsterdam. Een Belgische show is vooralsnog niet aangekondigd.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2150 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cigarettes After Sex - "Dark Vacay"

Soms heb je van die artiesten die een nieuwe single aankondigen en waarbij je meteen weet hoe die zal klinken. Cigarettes After…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cigarettes After Sex - "Tejano Blue"

De soundtrack voor zwoele zomeravonden of sensuele nachten wordt al jaar en dag afgeleverd door Greg Gonzalez en zijn kompanen en dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cigarettes After Sex - “Pistol”

Greg Gonzalez is een man die het leven enkel in zwart-witte tinten ziet. Of toch als hij zijn ogen sporadisch een keertje…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.