Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cigarettes After Sex – “Pistol”

© CPU – Joost Van Hoey

Greg Gonzalez is een man die het leven enkel in zwart-witte tinten ziet. Of toch als hij zijn ogen sporadisch een keertje opendoet, want de frontman van Cigarettes After Sex droomt live veelal zelf weg op zijn zachte nummers. De muziek van het Amerikaanse drietal leent zich daar ook perfect toe, want er wordt al enkele jaren geput uit een succesformule met niet meer dan een rustgevende gitaar, een minimale drumbeat en de zeemzoete stem van Gonzalez. Ondanks de weinige variatie heeft dat de band wel een eigenheid gegeven die een groot publiek aanspreekt, getuige het succes van het zelfgetitelde debuutalbum en opvolger Cry. Nu lijkt het startschot gegeven voor een derde hoofdstuk, want met “Pistol” brengt de groep nu een eerste streepje muziek in een kleine twee jaar uit.

Als Cigarettes After Sex met een nieuw nummer op de proppen komt, weet je op voorhand eigenlijk al een beetje hoe dat zal klinken. Dat is ook vandaag het geval, want het drietal gebruikt wederom dezelfde formule: een zachte drum en dromerige gitaren vormen de perfecte onderlaag voor Greg Gonzalez. “Pistol” werd op die manier wederom het ideale liedje om bij weg te dromen, terwijl de regen zachtjes tegen het raam tikt. Tekstueel krijgen we weer een blik op de onbeantwoorde liefde van de frontman, gezien hij het heeft over iemand die altijd in zijn gedachtengang zit. Opnieuw een mooi liedje van Cigarettes After Sex dus, deze “Pistol”, maar wie iets vernieuwends had verwacht, komt zoals gewoonlijk van een kale reis thuis.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2150 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cigarettes After Sex - "Dark Vacay"

Soms heb je van die artiesten die een nieuwe single aankondigen en waarbij je meteen weet hoe die zal klinken. Cigarettes After…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cigarettes After Sex - "Tejano Blue"

De soundtrack voor zwoele zomeravonden of sensuele nachten wordt al jaar en dag afgeleverd door Greg Gonzalez en zijn kompanen en dat…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Cigarettes After Sex - "Bubblegum" & "Stop Waiting"

Er komt weer een reeks zwoele zomeravonden aan; meteen ook de perfecte omstandigheden voor Cigarettes After Sex om terug zijn neus aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.