Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Taking Back Sunday – “The One”

© Djay Brawner

Aan het einde van de twintigste eeuw manifesteerde Taking Back Sunday zich stormachtig in het punk- en hardcorewereldje. Met hun mix van rock en emo duurde het niet lang voor ze een van de voortrekkers van het genre werden. Met hits als “MakeDamnSure” en “Cute Without The ‘E’ (Cut From The Team)” schreven ze enkele memorabele songs die elke fan nog steeds woord voor woord kan meezingen. Hun nieuwste single komt na enkele nieuwe songs die ze in 2019 op hun compilatiealbum Twenty hadden en hun album Tidal Wave uit 2016. “The One” is geproduceerd door popproducer Tushar Apte (bekend van zijn werk met artiesten als Nicki Minaj en Demi Lovato) en gemixt door ervaren poppunkproducer Neal Avron (bekend van zijn werk met bands als New Found Glory en Fall Out Boy). Bovendien markeert dit nummer hun debuut bij Fantasy Records.

“The One” is muzikaal gezien een meeslepende ervaring. Het opent met krachtige gitaarakkoorden die ons meteen in een energieke sfeer trekken. De drums voegen zich snel bij de mix en creëren een dynamische, ritmische basis. Het hoogtepunt van het nummer is ongetwijfeld de samenzang tussen Adam Lazzara en John Nolan, die hun vocale harmonieën perfect laten samensmelten. Het refrein is groots en pakkend, met een catchy melodie die ons direct meeneemt. Met enige verbeelding horen we echo’s van U2 en Coldplay. De instrumentatie is strak en de productie geeft elk element de ruimte om te schitteren. Kortom, “The One” is een indrukwekkende rocksingle die de kracht en dynamiek van Taking Back Sunday laat zien. Het nummer is ontstaan uit een riff die Shaun Cooper schreef op de dag dat hij zijn grootmoeder verloor, terwijl ze in een verpleeghuis verbleef aan het begin van de coronapandemie. Overmand door verdriet vond hij troost in het schrijven van muziek en gaf hij aanvankelijk de riff de titel “Posivibes” om wat licht te vinden in de duisternis. Pas nadat het nummer compleet was, deelde Shaun het verhaal achter de titel en hoe die riff tot stand kwam met de rest van de band. Hij wilde niet dat zijn verhaal de uiteindelijke betekenis van het nummer zou beïnvloeden, omdat het eigenlijk een opbeurend verhaal is. Zo is Taking Back Sunday meer dan twintig jaar na hun debuut weer terug bij af met een vleugje emo in “The One”.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Taking Back Sunday - 152 (★★★½): Emorock op maat van volwassenen

Taking Back Sunday heeft ons jarenlang voorzien van de perfecte soundtracks voor onze tienerdramadagen. Ze zijn als een emotionele reddingsboei in een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Taking Back Sunday - "S'old"

Met zijn achtste album 152 loopt Taking Back Sunday weer het podium op na een stilte van zeven jaar. Niet dat de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Balance And Composure – “Postcard”

Balance And Composure is een Amerikaanse emorockband uit Pennsylvania. De groep bracht al twee full albums uit en zat de laatste tijd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.