Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Will Butler + Sister Squares – “Long Grass”

Nog tijdens zijn tijd bij Arcade Fire verkende Will Butler ook solo nieuwe horizonten. Dat de Amerikaan zich, nu hij eerder genoemde band vaarwel zei, zich nu voltijds op zijn nieuwe muzikale project focust, mag dan ook geen verrassing heten. Echt nieuw is dat project uiteindelijk ook niet echt, gezien Will Butler + Sister Squares slechts een volgend hoofdstukje is waarbij zijn liveband volwaardig deel uitmaakt van de groepsnaam. Hoe dan ook heeft de man wel een debuutalbum klaar onder deze naam, dat later dit jaar verschijnt. Daaruit kregen we met “Willows” een dromerig voorsmaakje te horen, maar nu is er met “Long Grass” ook een minstens even vrolijke tegenhanger.

Deze nieuwste creatie hangt namelijk aan elkaar met een opzwepende synthriedel die het best vergeleken kan worden met een lachend zonnestraaltje. Zonder zich te verbranden, giet Butler daar dan zijn herkenbare stemgeluid overheen. Daarbij voegen zich ook Sister Squares, een diepe baslijn en een strakke drumbeat; een combinatie die alsmaar uitbundiger tot uiting komt, met hier en daar zelfs enkele kwinkslagen naar het geluid van Reflektor. “Long Grass” is met andere woorden een licht dramatisch maar o zo strak en zomers nummer geworden, waarbij stilzitten niet tot de opties behoort. Wij zijn dus extra benieuwd naar hoe Will Butler + Sister Squares in z’n geheel zal gaan klinken.

Will Butler + Sister Squares verschijnt op 22 september. Op donderdag 16 november staat Will Butler + Sister Squares in de Botanique.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2126 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

Will Butler + Sister Squares @ Botanique (Grand Salon): Artistieke intensiteit

Wie Arcade Fire al eens live zag, zal Will Butler ongetwijfeld kennen als de excentrieke broer van de frontman die doorheen het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Will Butler + Sister Squares - Will Butler + Sister Squares (★★★½): Degelijke doorstart

Het is moeilijk om geen referentie naar Arcade Fire te maken als het over Will Butler gaat. De broer van de onder…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Will Butler + Sister Squares - “Arrow of Time”

Het leven van Will Butler zit de laatste tijd vol nieuwe wendingen. Nadat de man besloot om zijn broer en diens band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.