Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single The Christian Club – “Hell”

© Carlo Verfaille

Op 10 januari kondigden we The Christian Club aan als een van onze Grote Beren van Morgen. Dat betekent dat we er goed vertrouwen in hadden (en hebben) dat ze in de toekomst mooie dingen gaan doen. Diezelfde toekomst is intussen aangebroken, want hun twee nieuwe singles, in een ‘old fashion way’ met een A- en B-kantje, doen het ons meteen warm krijgen. Het viertal uit het westen van Vlaanderen bracht eerder al enkele nummers uit en vorig jaar zelfs eentje met saxofonist Mattias De Craene. De twee nieuwe singles zijn alvast een veelbelovend vervolg daarop.

Van een nummer dat “Hell” heet verwacht je dat er wat kracht in zit en ondanks dat dat niet meteen het geval is zorgt de donker klinkende stem van Luca Missiaen wel meteen als de duivel die je probeert te hypnotiseren. Op de achtergrond horen we zachte klanken die ook meteen bezwerend werken en voor een mysterieus en melancholisch karakter zorgen. Met andere woorden: “Hell” is vanaf de eerste seconde een intrigerend nummer en dan moet de boel nog openbarsten. De tweede helft voelt aan als een intense gotische pijn waar je wordt ingezogen en met plezier ook in meegaat. Alles samen zorgt het ervoor dat “Hell” een sterke track is die niet anders kan dan indruk nalaten.

B-kantje “Wander” is misschien wat vlakker, maar moet toch niet volledig in de schaduw staan van z’n voorganger. Het is een rustige fever dream met verstoorde vocals, alsof je er onder water naar luistert. Er gebeurt weinig verrassend doorheen “Wander”, maar het rechtlijnige dromerige aspect maakt het misschien net zo goed. Het lied heeft duidelijk één opzet en gaat er dan ook volledig voor. Schijnbare simpelheid werkt ook en dat bewijst The Christian Club met “Wander”.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1230 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Christian Club - "Atlas" (feat. Bobbi Lu)

In de vijf jaar dat The Christian Club bestaat, wist het al enkele hoogtepunten te bereiken. In 2021 verdiende het een plaatsje…
LiveRecensies

Isaac Roux @ Het Depot (Foyer): Heerlijk ingetogen

In de foyer van Het Depot speelde gisteren Isaac Roux zijn laatste clubshow alvorens op tour te vertrekken met Dotan en Portland….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Christian Club - "Delirium"

Vorig jaar bekroonden we The Christian Club tot een van onze ‘Grote Beren van Morgen‘ en die keuze bleek gerechtvaardigd. De band…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.